Deputatul Alexandru Rafila a declarant că nu exclude posibilitatea unei carantinări complete a țării, în cazul în care ar ocupa funcția de prim ministru.

Numărul de infectări cu virusul COVID-19 continuă să fie îngrijorător. În acest context posibilitatea unui lockdown și a unor reglementări mai stricte de prevenție a răspândirii virusului nu sunt excluse.

Ce a declarant Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

Alexandru Rafila, reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății propunerea PSD pentru poziția de prim ministru, a dezvăluit faptul că, dacă va deveni premier al României, nu ar exclude opțiunea unei carantinări complete.

„Dacă aş fi premier nu mi-aş putea să-mi asum să mint. Nu aş putea să spun că situaţia e roz şi că nu aş face lockdown. Toate aceste poveşti că specialiştii au spus şamd. au fost nişte neadevăruri. Specialiştii nu au fost consultaţi. Există un comitet care nu a mai fost convocat de trei luni. Când facem aprecieri trebuie să le facem după ce reflectăm foarte mult. În loc să spună că cifrele sunt astea şi că vom lua măsuri să protejăm cetăţenii, s-au dat garanţii pe care nimeni nu poate să le dea”, a spus Alexandru Rafila, conform Adevărul.

Exemplul Germaniei

Rafila a adus în discuție despre situația Germaniei, care desi are un sector medical foarte competent, a luat decizia carantinării. „Vedeţi ce se întâmplă în Germania, o ţară cu un potenţial medical foarte mare, care a ajuns la un lockdown. În România situaţia nu e cu mult mai bună decât în Germania, probabil doar în imaginaţia unora. Am ajuns într-o situaţie în care domnul Raed Arafat a declarat că nu mai sunt locuri la ATI Bucureşti. Aşa e în toată ţara. Chiar dacă sunt paturi, nu există personal”, a concluzionat Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Citeste si: Este oficial! Carantina totala de Craciun si Revelion! Tara care a luat cele mai dure masuri anti-COVID-19 de sarbatori!

Deputatul PSD a criticat și gestionarea crizei COVID-19 de către guvernul Orban. „Domnul Orban garanta 100% că nu vom avea un lockdown în România. În loc să spună că cifrele sunt astea şi că vom lua măsuri să protejăm cetăţenii, din dorinţa unui populism exagerat a dat garanţii pe care nimeni nu poate să le dea.”, a declarant Rafila.

coral