Un teribil accident a avut loc joi în Rebrișoara. O mașină a fost lovită de tren. Tatăl a murit pe loc, iar cele două fetițe ale sale au ajuns la spital în Bistrița. Ulterior, amândouă au fost transferate la Cluj. De acolo, azi, vin vești bune:

Comunitatea bistrițeană a fost zguduită joi seara, când mașina în care se aflau un tată cu cele două fetițe ale sale a fost lovită de tren, în Rebrișoara.

CITEȘTE ȘI:

Accident feroviar la Bistrița. Un bărbat a murit, cei doi copii din mașină, în stare gravă

Bărbatul, Leon, de doar 32 de ani, a plecat pe loc dintre cei vii. Salvatorii au dat o luptă contra cronometru pentru a scoate cele două micuțe, de 5 și 6 ani, dintre fiarele contorsionate.

Acestea au fost transportate de urgență la UPU Pediatrie Bistrița. Cea mai mare a fost transferată în aceeași seară la Cluj.

În ziua următoare, vineri- 11 decembrie- s-a reușit stabilizarea surorii ei, de 5 anișori, care a fost la rându-i transferată la aceeași Clinică de Chirurgie Pediatrică Cluj.

Astăzi, veștile venite din județul vecin sunt optimiste.

”Ambele fetițe sunt stabile și conștiente. Cea mai mare se alimentează singură și e cooperantă. Cea mai mică are o stare somnolentă, în urma Traumatismului Cranian Mediu. Ambele sunt supravegheate în secția de Anestezie Terapie Intensivă” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Clinicii de Chirurgie Pediatrică, Dreghiciu Daniela.

Niciuna dintre cele două micuțe nu a avut nevoie de intervenții chirurgicale. S-a decis păstrarea lor în secția ATI, dar acestea sunt mai degrabă ”de urmărit”. Fetița de 6 ani prezintă o stare de sănătate generală mai bună puțin decât surioara ei.

coral