Denumirea de “zabala” provine din popor si reprezinta de fapt o crapatura in coltul gurii, plesnitura a pielii si a mucoasei bucale, determinata de o infectie sau de lipsa vitaminei B2.

Aceasta rana din coltul gurii are un aspect neplacut, fiind acoperita de o crusta aurie, uneori, si de un deposit albicios, in acest caz fiind vorba de o infectie cu candida. Aceasta leziune poate fi insotita de dureri in timpul vorbirii sau a alimentatiei, dar si de altele, cum ar fi rusinea sau neplacerea vizuala pe care o provoaca celor din jurul nostru.

Virusul Herpes simplex apare adesea pentru prima data in perioada copilariei, iar dupa un episod infectios, virusul ramane in corp, iar periodic apar reactivari ale infectiei. Principala cauza a aparitiei infectiei este slabirea sistemului imunitar, moment in care virusul, aflat deja in organism, recidiveaza.

Alte cauze secundare ale aparitiei herpesului ar fi expunerea la temperaturi scazute, raceala si gripa, perioada de menstruatie sau dezhidratare. O persoana odata infestata cu acest virus, nu poate scapa niciodata de el, ci doar poate preveni aparitia acestuia sau a-l trata in momentul aparitiei.

Herpes tratament naturist 

Tinctura de propolis – Puteți arde herpesul prin propolis infuzat în compoziție alcoolică. Această substanță usucă pielea și nu lasă inflamarea să se răspândească. De asemenea, zona afectată va fi dezinfectată. Este nevoie apoi de hidratarea zonei, o cremă de față fiind excelentă pentru acest proces. Puteti achizitiona tinctura de propolis de aici. Pret 11,16 lei

Echinaceea, gentiana, trifoiul rosu sunt …………………

 

Citeste mai departe despre herpes bucal pe site-ul AlternaMed.ro. Afla totul despre usturoi si puterea sa de vindecare.

coral