Dacă sunteți ca majoritatea părinților, doriți să îi oferiți copilului dumneavoastră cel mai bun start posibil în viață. Așadar, când vine vorba de jucarii Montessori pentru copii, de ce să nu alegeți jucării care să vă ajute copilul să se dezvolte cognitiv și fizic?

Jucăriile Montessori sunt concepute pentru a sprijini dezvoltarea copilului în primii ani de viață. Aceste jucarii pline de imaginație încurajează atât dezvoltarea motricității fine, cât și exprimarea de sine, susținând în același timp dorința interioară a copilului dumneavoastră de a crește și de a deveni o persoană independentă. De fapt, nu există o opțiune de calitate mai bună pentru copii – sau părinți – decât o jucarie Montessori de calitate!

Predarea Montessori se bazează pe faimoasele studii ale Dr. Maria Montessori asupra copiilor. Din observațiile și experimentele ei, putem concluziona că se poate avea încredere în copii pentru a-și face bine treaba – trebuie doar să sprijinim această dorință de dezvoltare cu materiale adecvate. Sistemul de predare al Dr. Montessori a fost recunoscut de peste o sută de ani ca fiind o modalitate eficientă de a-i ajuta pe copii să crească și să se dezvolte în felul lor specific.

Maria Montessori a dovedit că jucăriile și materialele educaționale pot ajuta copiii să se dezvolte în moduri care depășesc simpla distracție. Începând cu vârsta de 3 ani, cei mici au propriile idei despre cum funcționează lumea și își vor forma aceste idei prin joc. Blocurile de construcție, de exemplu, sunt jucării deschise excelente, deoarece există atât de multe lucruri diferite pe care le puteți face cu ele.

Jucăriile Montessori le permit copiilor să exploreze mediul înconjurător, să își dezvolte vocabularul și să învețe noi abilități prin intermediul jocului interactiv. Cele mai bune jucării Montessori le oferă copiilor oportunități de a explora și de a descoperi în timp ce se distrează, hrănindu-le imaginația și ajutându-i să se dezvolte într-un mediu social.

Jucăriile deschise îi oferă copilului dumneavoastră posibilitatea de a descoperi, de a învăța și de a dezvolta noi abilități. Nu există un răspuns prestabilit pentru a explica de ce unele jucării se dovedesc a avea mai mult succes decât altele în promovarea învățării copiilor. De fapt, chiar și la o vârstă fragedă, copiii explorează și experimentează în mod activ și entuziast ceea ce îi înconjoară. Cel mai bun mod de a vă gândi la jucăriile cu scop deschis este, probabil, ca fiind opusul a ceea ce v-ați putea aștepta. Acestea tind să fie destul de simple – nu sunt adesea colorate sau fanteziste – cu puține părți străine și efecte speciale, cum ar fi sunete și lumini. În schimb, acestea încurajează copilul să exploreze și să experimenteze, oferind o gamă largă de moduri de a se juca cu ele. De fapt, probabil că este o idee bună să evitați jucăriile cu baterii, deoarece acestea pot distrage atenția atunci când copiii încearcă să înțeleagă cum funcționează toate piesele și bucățile.

Jucăriile Montessori disponibile pe site-ul Briele sunt special alese pentru a-i oferi celui mic oportunități distractive de a exersa abilitățile de care are nevoie pentru a se dezvolta. De la inele și căni de stivuire la sortatoare de forme, aceste jucării sunt colorate și primitoare. Ele pot fi folosite ca recuzită pentru jocul cu animale de pluș, păpuși sau frați, precum și ca instrumente imaginative care îl ghidează pe micuțul dumneavoastra în propria sa călătorie de creștere.

coral