Un sistem comun de clasificare a mâinilor de poker stă la baza tuturor formelor de joc, clasificând puterea relativă a diferitelor tipuri de mâini de poker, astfel încât jucătorii să poată determina care este cea mai bună mână.

Este folosit în formele de poker foarte populare, cum ar fi Texas Holdem sau Omaha, precum și în jocurile de cazinou bazate pe poker, cum ar fi pokerul cu 3 cărți. Cunoașterea acestuia este esențială dacă vrei să câștigi cu adevărat.

Derulați în jos pentru ghidul nostru privind clasamentul mâinilor de poker, deoarece vă va ajuta să știți când aveți cea mai puternică mână în joc. Dacă la winmasters pariuri nu ai nevoie de un clasament, la poker sigur ai nevoie!

1.   Chinta roială

Este imbatabilă, cea mai bună mână posibilă. Dacă aveți această mână, atunci nimeni altcineva nu o poate avea și sunteți sigur că veți câștiga. Tot ce trebuie să sperați este ca altcineva să aibă o mână bună, astfel încât să îl distrugeți atunci când vă va plăti pariul. Orice jucător de Poker speră la această mână, nu numai că este cea mai bună, dar este un adevărat eveniment când cineva o are.

2.   Chinta de culoare

Orice cinci cărți cu valori succesive din aceeași culoare, care nu reprezintă o chintă regală, reprezintă o chintă de culoare. Aceasta poate fi învinsă doar de o chintă regală sau de o altă chintă care include cărți de rang superior.

3.   Careu – 4 de un fel

Patru cărți cu aceeași valoare nominală se explică de la sine. Puteți avea una în mână și trei pe tablă, o pereche în mână și o pereche pe tablă sau pot fi 4 pe tablă. O mână de Poker foarte bune care tot la fel, pică foarte rar.

4.   Full House

O mână formată din aceeași carte cu aceeași valoare în trei culori diferite (trei de un fel) și o pereche separată de cărți de același rang în două culori diferite. Atunci când mai mulți jucători au un full house, mâna câștigătoare este cea cu cel mai mare număr de trei cărți la fel sau cu cea mai mare valoare.

5.   Culoare

Cinci cărți de aceeași culoare, în orice ordine. Atunci când doi jucători au culoare, culoarea cu cea mai valoroasă carte este mâna de poker câștigătoare.

6.   Chintă

Cinci cărți cu valoare numerică secvențială compuse din mai multe culori. De obicei, un as poate fi considerat fie mare (deasupra unui rege), fie mic (sub un 2), dar nu ambele în aceeași mână.

7.   Trei de un fel

O mână de poker care conține trei cărți de același rang și de trei culori diferite. Cele mai mari două cărți disponibile, în afară de cele trei de același fel, completează mâna.

8.   Două perechi

Două seturi diferite de două cărți de același rang. Cartea rămasă de cel mai mare rang completează mâna.

9.   Pereche

O pereche de cărți de același rang și de culori diferite. Restul mâinii este format din cele trei cărți de cel mai mare rang disponibile.

10. Carte mare

Cea mai slab cotată mână dintre toate. Cea mai mare carte din mână este "cea mai bună mână". Asul este cea mai mare carte.

Conceptul de Split/ Împărțirea Potului

În cele din urmă avem potul divizat. Uneori este enervant pentru că te așteptai să câștigi, alteori este o ușurare pentru că nu ai pierdut. Ar putea exista o chintă pe masă, caz în care toți jucătorii din mână împart potul în mod egal. Există multe alte scenarii de împărțire a potului. Nu uitați că și cărțile comune pot fi kicker.

Acest lucru înseamnă că, dacă aveți rege și adversarul dvs. are doar un valet, acest lucru ar putea fi irelevant dacă există două perechi și un as pe masă, deoarece asul comun completează cele 5 cărți ca kicker în mână.

Fiecare mână la texas hold em este formată din 5 cărți.

Dacă nimeni nu are nici măcar o pereche, atunci jucătorul cu cea mai mare carte în mână (kicker) va câștiga.

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune mâini de la Poker, iar dacă vrei să intri în lumea Pokerului, trebuie să cunoști momentele în care ești câștigător. Nu vrei să ajungi la masa de Poker cu o chintă roială, și tu să nu știi că aceea e cea mai bună mână.

 

  coral