Unul dintre cele mai utilizate instrumente financiare ale societății moderne este împrumutul.

Atunci când ai nevoie de bani poți apela la credite bancare sau diverse forme de împrumut pe baza garanției cu anumite bunuri.

Cel mai adesea, aceste împrumuturi pot fi sub forma unor credite sau carduri de cumpărături, care pot aduce o mulțime de avantaje. Uneori însă, se pot transforma într-o armă puternică împotriva propriului buget. Dacă nu este administrat corect, împrumutul poate genera costuri considerabile, pe care foarte mulți oameni nu și le permit.

Iată cele mai mare greșeli în gestionarea unui împrumut

1. Nu te informezi corect. Înainte de a lua un împrumut este bine să îți faci temele și să compari cât mai multe opțiuni. Nu toate sunt la fel și nu toate sunt potrivite nevoilor tale. Dacă vrei un împrumut mare, pentru investiții imobiliare sau pentru dezvoltarea unui business, cea mai bună opțiune este creditul bancar. Chiar dacă este mult mai solicitant din cauza birocrației, un astfel de credit este mult mai ieftin în timp.

2. Nu îți calculezi corect veniturile și cheltuielile. Este foarte important să soliciți un împrumut doar în momentul în care ai garanția că îl poți rambursa conform planului. În caz contrar, riști să fii supus unor penalizări consistente, care cresc foarte mult costurile de restituire. În situații extreme, poți rambursa chiar și de câteva ori suma împrumutată.

3. Împrumuți bani cu scopul greșit. Este foarte important scopul pentru care împrumuți bani. Nu împrumuta niciodată pentru a achiziționa produse de lux sau produse care își pierd valoarea imediat. Este foarte important să te îndatorezi doar în momentul în care ai oportunități de investiție, poți scapă de o cheltuială consistentă (achiziția unui imobil pentru a renunța la chirie) sau ai o urgență.

4. Împrumuți mai mulți bani decât ai nevoie. Atunci când ai o sursă de bani, există tendința să profiți cât mai mult de ea. Dacă acea sursa de bani provine de la un credit sau un card de cumpărături, este bine să te limitezi la suma de care ai nevoie. În caz contrar, costurile pot crește foarte mult. Totuși, dacă vrei să îți ușurezi munca, foloseste plata esalonata și asigură-te că alegi un serviciu care îți permite acest avantaj.

5. Împrumuți fară a avea un venit sigur. Împrumutul este o soluție perfectă în situațiile în care ai nevoie de bani. Asta nu înseamnă că trebuie să fie accesat atunci când nu ai un venit sigur. Împrumută doar dacă știi că ai de unde să rambursezi întreagă sumă și te bazezi pe venitul pe care îl ai.

Este foarte important să administrezi corect orice credit, indiferent că este unul mare sau unul de doar câteva mii de lei, luat pentru nevoi personale. Atunci când nu ești bine informat, riscurile pe care ți le asumi sunt considerabile. coral