De doi ani, o casă armenească de la 1762 din Gherla (fostul Armenopolis) a devenit o oază barocă de liniște și relaxare pentru turiști. Amplasată în centrul orașului Gherla, casa, acum transformată în Boutique Hotel Armenopolis, își întâmpină turiștii cu un aer boem, boltele, pianul aflat la intrare și piesele de mobilier din lemn masiv transportând vizitatorii în vremurile de demult.

Construită la 1762 de către o familie de armeni, casa este localizată pe strada principală a orașului, aproape de kilometrul 0 al localității, Catedrala Armenească. Casa a avut inițial destinație de locuit, dar pe la 1800 a fost vânduta unor evrei și din momentul acela a funcționat ca și școală evreiască. Ulterior, după venirea comuniștilor, casa a fost naționalizată și ultima ei destinație a fost sediul UCECOM din Gherla.

În urmă cu cinci ani, proprietarul actual a cumpărat casa de la un moștenitor. Casa era în paragină, acoperișul era complet distrus, iar în curte erau niște cotețe de porci.

Casa armenească de la 1762 oferă acum turiștilor patru camere duble cu pat matrimonial și opt camere single.

“Am încercat să păstrăm specificul casei, stilul baroc, și atunci și camerele sunt în așa fel  mobilate încât să fie conforme cu acest stil, dar în rest (baia, dușul, etc.) totul este modern, cu tot ceea ce înseamnă un confort al zilelor noastre.”, spune managerul hotelului.

Pe langa serviciile hoteliere, care includ micul dejun, hotelul oferă și servicii de Spa.

Pentru cei care doresc, hotelul organizează și evenimente în salonul de servit masa, pentru 25-30 de persoane, iar în cramă pentru până la 40 de persoane.

Pe lângă serviciile hoteliere și Spa, hotelul oferă la cerere și un tur ghidat al catedralei armenești din Gherla și tururi de cunoaștere a împrejurimilor.

coral