Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a devenit Casa de Cultură "Dumitru Fărcaş", în memoria marelui aragotist român de muzică populară. Dezvelirea plăcuței cu noua denumire a avut loc în cadrul primei ediţii a deschiderii festivalului Taragotul de Aur, eveniment la care au participat fiica regretatului artist,, Andreea Fărcaş, alături de primarul Emil Boc şi de directorul CSS Flavius Milăşan.

"Această casă de cultură a fost pentru tatăl meu prima lui casă, după internatul de la Liceul de Muzică. Mulţumesc tuturor celor care ne sunteţi alături şi mulţumesc celor care au ales ca această casă de cultură să poarte numele tatălui meu. Ne-am străduit să organizăm un festival cât mai frumos, după sufletul tatălui meu. Eu mi-am dat toată silinţa, chiar dacă nu am mai făcut lucruri de acest gen, dar îmi suna vocea tatălui meu care îmi spunea "Andruşcă, când pui suflet în ceva nu are cum să iasă bine şi dacă greşesti, oamenii te vor ierta pentru că văd că ai dat tot ce ai avut". Iar eu asta am făcut, am dat tot ce am avut. Dacă am greşit, voi face mai bine. Vă mulţumesc tuturor", a declarat Andreea Fărcaş. 

“Este un gest de omagiere din partea comunității clujene a personalității maestrului Dumitru Fărcaș. De numele acestuia se leagă prestigiul Ansamblului Folcloric Mărțișorul, iar prin taragotul său inegalabil a reușit să exprime, ca nimeni altul, sufletul poporului român”, a adăugat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

 

coral