Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spații închise din 15 mai. Această măsură este menită să protejeze populația în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, utilizarea unei măști de protecție devine inutilă în cazul aceasta a fost purtată mai mult de 4 ore.

„Metroul lucrează la o modalitate de lucru pentru perioada de după 15 mai. E foarte importantă decalarea programului, pentru a ajuta transportul în comun. NU toată lumea trebuie să vină la muncă la aceeași oră. Pentru reducerea aglomerației, este nevoie și de munca de acasă. Cei care pot face asta, să o facă. Unele ministere o fac deja. Suplimentăm autobuzele care vin pe o linie aglomerată. Masca va fi obligatorie în transportul public. Distanțarea în interiorul mijloacelor de transport va fi graduală. O mască poate fi purtată până la patru ore, până se umezește”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, ministrul economiei Virgil Popescu spune că măștile se vor găsi mai ușor. El insistă pentru ieftinirea acestora și speră că prețul va ajunge „în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față”.

Cum se dezinfecteaza corect mastile chirurgicale

coral