Ai uitat să pui jucăriile în geantă? Bagajul de mână a fost trimis în cală? Șederea îndelungată în sala de așteptare i-a consumat toate distracțiile copilului tău? Indiferent cât de organizat ești ca părinte, va veni întotdeauna un moment în care copilul tău se va baza doar pe tine pentru distracție și va trebui să improvizezi câteva jocuri pentru copii.

Ce te faci când ești blocat undeva fără jucării copii? Hai să îi găsim copilului tău câteva activități informale care nu folosesc nimic altceva decât hainele, accesoriile și toată istețimea pe care o ai la dispoziție. Dacă copilul tău are o capacitate de atenție deosebit de redusă sau o toleranță scăzută la plictiseală, s-ar putea să trebuiască să parcurgi un șir întreg de astfel de activități, dar fii sigur că timpul va trece cu ușurință cu  câteva dintre aceste jocuri pentru copii.

Distracție pentru câteva minute

Aceste jocuri pentru copii pot face timpul să treacă mai repede fără a fi nevoie de recuzită de orice fel. În schimb, sunt lucruri simple care pot menține conversația în timp ce îți țin copilul ocupat pentru câteva minute la rând.

Desenează o literă pe spatele sau pe brațul copilului tău cu un deget și vezi dacă o poate ghici. Schimbă rolurile și vezi dacă poți ghici litera.

Caută lucruri pe fereastră și joacă-te de spionul.

Șoptiți-vă secrete, atât prostești cât și serioase.

Spune „Spune-mi trei lucruri pe care le-ai făcut astăzi” și pune întrebări pe parcurs pentru a prelungi timpul necesar.

Pune-ți copilul să numească toți colegii de clasă. După acest test, vezi câte persoane poate numi copilul tău din familia extinsă sau câte date de naștere își poate aminti.

Întreabă-l despre lucrurile sale preferate. Începe cu o emisiune TV, un film, o carte, o culoare, jucarii copii, un animal sau un prieten.

Dă-i copilului tău numele unui obiect și întreabă-l ce culoare are, cu ce literă începe, ce formă are și dacă este greu sau ușor.

Repetă ceea ce spune cealaltă persoană.

Vezi cine poate rezista cel mai mult timp fără să vorbească.

Jucați-vă cu ceea ce aveți. Gândește-te la lucrurile pe care le ai în posesie și angajează-te într-o joacă liberă. Este probabil că ai ceva la tine chiar acum care să îți ofere câteva minute de distragere a atenției.

Joacă-te cu părul copilului tău sau lasă-l pe copilul tău să se joace cu părul tău. Când acest lucru devine obositor, oferă sau primește un masaj pe spate.

Numărați restul, bancnotele sau orice alt obiect pe care îl aveți la voi în cantitate mai mare.

Scoate un pantof și pune-ți copilul să exerseze legarea pantofilor sau vezi dacă poate găsi un mod diferit de a le lega.

Scoate pantofii și șosetele copilului tău și folosește șosetele ca păpuși. Dacă nu vrei să mergi atât de departe, folosește doar mâinile.

Folosește-ți ceasul de mână pentru a da o lecție despre cum să spui ora sau pentru a cronometra lucrurile care se întâmplă în jurul vostru.

Lasă copilul să îți probeze ceasul de mână sau bijuteriile.

Ascunde ceva (chiar și doar degetul mare) într-un pumn și pune-l pe copilul tău să ghicească în ce mână îl ai.

Există multe jocuri pentru copii grozave care îi amuză pe copii la nesfârșit. Acum ar fi momentul perfect pentru a le juca pe acelea. Dacă copilul tău nu a mai jucat unul dintre acestea până acum, poți chiar să îi acorzi câteva minute pentru a-i explica regulile.

Joacă un joc de „Piatră, hârtie, foarfecă”.

Luptați-vă cu brațele sau cu degetul mare timp de câteva minute pentru a le ține ocupate mânuțele. Puteți, de asemenea, să vă stivuiți mâinile, pumnii sau brațele unul peste altul, scoțând mâna de jos și aducând-o sus.

Învață-ți copilul câteva jocuri pentru copii de bătut din palme. Poți, de asemenea, să îți rogi copilul să te învețe câteva jocuri pentru copii de bătut din palme pe care le știe.

Joacă un joc amuzant, cum ar fi „Adevăr sau provocare” sau „Simon spune”.

Facți imagini în oglindă unul cu celălalt sau cu o persoană care conduce jocul. coral