Polipii nazali (Polipoza nazală) afectează persoane de orice vârstă, însă cel mai frecvent apar la adulți și copii. Adulții care suferă de alergii, astm sau sinuzite au, de cele mai multe ori, și polipi nazali. Deși polipii pot trece neobservați, aceștia pot degenera în afecțiuni destul de grave, care complică tratamentul și afectează în mod direct calitatea vieții pacientului.

Ce sunt polipii nazali?

Polipii nazali sunt excrescențe de pe peretele pasajelor nazale și/sau a sinusurilor. Aceste mase tumorale sunt moi, complet nedureroase și necanceroase.

Cum arată polipii nazali?

Când facem referire la polipi nazali ne putem imagina niște boabe de struguri care atârnă pe pereții pasajelor nazale și/sau a sinusurilor. O serie de imagini cu polipi nazali pot fi revelate cu ajutorul endoscopiei nazale, folosită și ca metodă de diagnosticare.
Mărimea polipilor diferă. Polipii de mici dimensiuni sunt asimptomatici și nu afectează calitatea vieții pacientului. Însă polipii multiplii și de mari dimensiuni cauzează tot felul de neplăceri care pot conduce la probleme grave de respirație.

 

De ce apar polipii nazali?

Așa cum spuneam și mai sus, polipii nazali se formează pe ………

Citeste mai departe despre ce sunt polipii nazali

Vivadiva Iasi coral