Epidemia de coronavirus din Romania a dus la prelungirea starii de urgenta cu inca 30 de zile, dupa cum a anuntat presedintele Klaus Iohannis. Desi in Ordonantele Militare este specificat clar faptul ca putem parasi locuintele numai cu motive intemeiate, un barbat din Targu Mures a iesit cu bicicleta la plimbare pentru a-si vizita un prieten si s-a ales cu o „felicitare” de 2.000 de lei.

Un barbat din Targu Mures a primit o amenda de 2.000 de lei, dupa ce a iesit din casa, in plina pandemie. Cu toate acestea, barbatul avea asupra lui buletinul, dar si declaratia pe proprie raspundere. Un lucru i-a pus, insa, probleme. In momentul in care politistii i-au cerut sa se legitimeze, barbatul a constatat ca a pierdut declaratia. Desigur, politistii nu l-au crezut si l-au amendat cu suma de 2.000 de lei.

Intreaga poveste a spus-o pe grupul de Facebook „Esti din Targu Mures daca…” si chiar i-a intrebat pe internauti ce poate sa faca in acest caz, avand in vedere situatia in care a fost implicat.

„Buna , astazi in jurul 17 eram cu bicicleta pana in centru si inapoi , la un prieten , si cum era de asteptat am fost oprit de politie , intr-adevar nu am avut la mine actul de identitate , dar pe drum , imi cazuse declaratia din buzunar , si nu aveam ce sa prezint politistilor , ei normal la randul lor nu m-au crezut crezand ca e vrajeala , apoi dupa ce mi-au dat procesul verbal nici nu m-au lasat sa scriu ceva la obiectiuni si am gasit pe jos declaratia , la nici 200 de metri , dar mergand spre ei cu declaratia in mana acestia au pornit si nu mi-au dat ocazia sa le arat ca am actul pe care-l cere legea. Spuneti-mi va rog ce e de facut in acest caz? Nu as zice nimic daca amenda ar fi rezonabila , dar este 2.000 de lei. Atasez si poze” a fost mesajul postat de barbatul din Targu Mures.

coral