Caz șocant la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.

Potrivit rudelor, încă de la internare, medicii ar fi încurcat fișele a două paciente în vârstă. Extrem de grav este că timp de două săptămâni, femeile nu ar fi primit tratamentul adecvat. Totul a ieșit la iveală abia în momentul în care au fost externate și trimise una în locul celeilalte, la azil.

Reprezentanții spitalului spun că documentele bolnavelor au fost inversate doar la plecare, informează PROTV.

Cele două femei au fost aduse Spitalul Sfântul Pantelimon pe 11 august, cam la aceeași oră. Una prin transfer de la Spitalul Bagdasar, cealaltă de la un cămin de bătrâni. Familiile lor se tem că atunci s-a produs încurcătura și că în toată această perioadă au primit tratamentul greșit.

Fiica pacientei: „Cei de la spital nu au fișa medicală a mamei. Nu au nicun tratament pentru mama. Ei două săptămâni nu au tratat-o de nimic. I-am adus medicamente încă din prima zi când s-a internat. Ei nu i-au dat absolut nicio pastilă. Acum nu vor să-mi arate nici fișa ei medicală”.

Este declarația fiicei uneia dintre paciente, o femeie în vârstă de 70 de ani. Mama ei a fost inițial internată la Spitalul Bagdasar și după doar câteva zile a fost transferată la Sfântul Pantelimon. Timp de două săptămâni i s-a spus la telefon că femeia își revine și este pe drumul cel bun. A aflat apoi că de fapt mama ei este în stare gravă și a fost confundată cu o alta.

Fiica pacientei: „Vă dați seama, având o problemă neurologică, în două săptămâni netratată, fără medicamente, s-a deteriorat total.″

La externare, femeia trebuia să ajungă într-un cămin de bătrâni din Corbeanca, doar că acolo a fost trimisă o altă pacientă: Dragomir Ioana, în vârstă de 83 de ani.

Mihai Băcanu, manager centru seniori: „La momentul vizitei rudelor, am constatat cu stupoare că nu era pacienta care trebuia să ne ajungă, deși a venit la noi cu toate documentele, cu buletinul, cu foaia de externare, cu toate hainele, medicația și până și cu albumul de familie al pacientei care trebuia să vină la noi. Ne-a trimis o altă pacientă, cu totul și cu totul altă pacientă.″

Ioana Dragomir trebuia să se întoarcă la un alt centru din oraș, dar în locul ei a fost trimisă prima femeie.

Fiu: „M-au sunat de la cămin în jurul orei 17:30, au adus-o pe maică-ta, dar nu e maică-ta. Zic cum nu e mama? Au adus o femeie în stare comatoasă. Au trimis-o înapoi la spital. Am văzut-o și eu și bineînțeles că nu e mama. Absolut toata secția insistă că altă Dragomir Ioana nu există. Azi mai aveam puțin și credeam că e mama. Ne-am uitat la niște semne distinctive: un deget strâmb, o aluniță pe gât, pe care propriu-zisa mamă o avea, mama n-o avea.″

Maria Dragomir, noră: „Am înțeles că s-a făcut încurcătura jos, la triaj. Nouă ni se spunea mereu la spital că soacra e în stare gravă, am făcut cât am putut.”

Reporter: „Vorbeau despre cealaltă pacientă?”

Directorul medical: „S-au predat documentele uneia la o ambulanță fără să se verifice pe foaia de parcurs unde trebuie să meargă și celelalte documente la cealaltă ambulanță”. coral