Anchetat la Secția Specială, Nicolae Alexe, cel care căuta mașina lui Dincă împreună cu interlopii, a spus că el a vrut să reclame la 112 un scandal inexistent, să însceneze o ceartă domestică pentru a intra în casă, însă procurorul Cristian Popescu nu i-a permis.

Forțele de ordine care au căutat-o fără să o găsească pe Alexandra Măceșanu au făcut declarații contradictorii în fața procurorilor Secției pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), conform unor surse care au acces la audieri.

Pe de o parte sunt Nicolae Alexe și Ionuț Sîrbu, cei doi adjuncți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, care au ajuns în jurul orei 18.00 în Caracal, pe data de 25 iulie 2019, la aproape 6 ore după telefonul la 112 al fetei de 16 ani.

De cealaltă parte sunt polițiștii din Caracal și procurorul Cristian Popescu, plus procurorii de la DIICOT Craiova.

Comisarii Alexe și Sîrbu susțin că ei au dorit să se pătrundă noaptea în casa lui Gheorghe Dincă.

 “Am propus să găsim un pretext ca să intrăm în curte și în casă. Chiar eu am vrut să sun la 112, invocând o ceartă conjugală, ca să putem intra, dar procurorii n-au fost de acord”, le-a declarat Nicolae Alexe procurorilor Secției Speciale.

Pe Alexe îl contrazic polițiștii din Caracal, care au și făcut deplasarea pe stradă, în fața casei lui Dincă, pentru a verifica dacă se aud zgomote în curte. Ei au spus: “procurorii nu ne-au interzis să intrăm, dimpotrivă, am avut libertatea de a acționa”. Ei n-au intrat, potrivit declarațiilor, pentru că n-au văzut mișcare, n-au văzut niciun gard roșu, niciun brad, elemente pe care Alexandra le-a indicat la telefon.

În plus, spun polițiștii din Caracal, nu au văzut nici mașina care le fusese indicată și de aceea nu au intrat în curte.

Pe de altă parte, există un episod neclarificat care apare în declarațiile aflate la dosarul de la SIIJ.

"A reieșit, din declarațiile de până acum, că polițistul Constantin Pistol, șeful Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Caracal, nu le-a spus procurorilor în ziua în care Alexandra era căutată că el a vorbit suplimentar cu victima de pe telefonul unui coleg!

Printre informațiile pe care Pistol nu le-ar fi dat procurorilor a fost și cea conform căreia Alexandra i-a vorbit despre faptul că bărbatul a dus-o cu mașina, pe drumul către locuința lui, în apropierea Liceului Mihai Viteazul.

Abia în jurul orei 21.00, când au venit, cu mare întârziere, și transcrierile înregistrărilor de la 112, Pistol le-a spus tot procurorilor care, teoretic, coordonau dosarul.  coral