Caz socant in Botosani, acolo unde politistii s-au vazut pusi intr-o situatie similara cu aceea din Caracal. Alaxandra Macesanu a sunat, disperata, la 112, pentru a fi salvata din casa lui Gheorghe Dinca, numai ca institutiile statului s-au miscat greoi, iar adolescenta a fost ucisa de ”Monstrul din Caracal”.

De data aceasta, apelul la 112 a fost efectuat de o fata care a spus doar atat: ”Sunt Luiza, ajutati-ma”. Iar politistii au trecut, imediat, la actiune, numai ca scenariul a fost cu totul altul.

„La 1 august am fost sesizati prin serviciul 112 de catre o persoana care ne-a sunat si ne-a spus: . Acesta a fost apelul si a inchis. La reapelare a raspuns un copil si cand am mentionat ca suntem Politia, din nou s-a inchis telefonul”, a declarat  cms. sef Eduard Ilascu, inspector sef adjunct IPJ Botosani, conform botosaneanul.ro.

Nu una, ci doua fete

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a localizat apelul, iar echipajele de Politie s-au deplasat catre un loc de pe raza comunei Stauceni. Acolo au descoperit doua fete care sunasera la 112. Cele doua fete isi pregatisera „misiunea” in detaliu. Aveau cumparate cartele prepay pe care le-au scos dupa efectuarea apelului pentru a nu fi localizate. Nu s-a intamplat acest lucru si distractia lor de moment face obiectul unui dosar penal aflat in lucru la Politie, care le vizeaza in mod direct.

„In continuare s-au desfasurat activitati specifice, STS-ul ne-a indrumat catre o zona intr-adevar corecta, dar pe o raza mai mare, s-au facut cercetari, investigatii, interceptari, localizari si tot ce implica aceasta activitate si a fost gasita persoana. Erau de fapt doua fete de 12 respectiv 10 ani”, a mai declarat Eduard Ilascu.

coral