Un caz cutremurător al unui pacient infectat cu COVID a ieșit la iveală. În timp ce era internat în spital, bărbatul a trebuit să ia decizia vieții lui. Deoarece cadrele medicale care îl îngrijeau se temeau pentru viața pacientului, i-au spus bărbatului să-și să-și sune familia, să le spună rămas-bun.

Chiar daca bărbatul a reușit să învingă temutul virus, el nu poate uita șocul pe care l-a trăit în spital.

Cazul cutremurător al unui pacient infectat cu COVID

Darren Buttrick, tată a trei copii, a trecut prin clipe de neimaginat. Bărbatul, depistat pozitiv cu coronavirus și internat în spital, a trebuit să ia decizia vieții lui. Acesta a descris momentul înfiorător când i s-a transmis că e timpul să-și sune familia, să le spună rămas-bun. Cadrele medicale, care-l îngrijeau, s-au temut de faptul că bărbatul s-ar putea stinge din viață în orice moment, din cauza stării de sănătate grave în care se afla.

Darren a trăit șocul viețîi lui, după ce a auzit că trebuie să le spună copiilor și soției lui rămas bun. Tânărul tătic  se afla în stare gravă, din cauza virusului nemilos, care a pus stăpânire pe întreaga planetă.

Cum s-a întâmplat totul

Darre Buttrick s-a infectat cu coronavirus, în luna martie, a acestui an. Bărbatul nu vrea să-și mai aducă aminte de experiența cumplită prin care a trecut.

„Îmi amintesc că am văzut știrile în acea zi, în care se raportau primele 2.000 de cazuri de coronavirus din Marea Britanie – și m-am gândit că sunt unul dintre primii 2.000 care îl au. Am crezut că am fost cu adevărat ghinionist”, a mărturisit Darren.

Din punctul lui de vedere, bărbatul este convins că s-a infectat cu noul coronavirus tocmai atunci când mergea la serviciu, el făcând naveta în Londra, capitala Regatului Unit.

„Am început să mă simt rău, a fost mai întâi doar senzație de rău. Patru zile mai târziu am fost dus la New Cross cu o ambulanță, aveam o temperatură foarte ridicată și mă chinuiam să respir. Nu a fost confirmat Covid în acel moment, chiar nu credeam că sunt bolnav, sincer, pentru că eram foarte devreme în pandemie”, a declarat bărbatul, pentru presa străină.

Însă în spital avea să trăiască o experiență pe care nu o va uita toată viață. Medicii din unitatea spitalicească i-au dat 15 minute să-i sune pe cei dragi și să le spună că s-ar putea să fie ultimul apel telefonic. Starea de sănătate a lui Darren s-a agravat între timp.

„A intrat fiica mea și m-a auzit gâfâind și m-a întrebat dacă sunt bine. I-am cerut să-mi anunțe soția pentru că eu nu mai puteam ține ochii deschiști. Era groaznic. A fost că și cum ai fi sugrumat”, a mărturisit Darren.

„Mi-au spus că mă internează la terapie intensivă, pe ventilator și în comă indusă și că asta este singura modalitate de a mă salva. Mi-au spus: ai 15 minute acum, în timp ce te pregătim, să-i suni pe cei dragi și să le spui că acesta ar putea fi ultimul tău apel telefonic pentru că ești în stare foarte gravă. Iar eu plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”, a adăugat Darren.

Chiar daca bărbatul a avut nevoie de aproape o lună să se puna pe picioare, din fericire Darren și-a revenit, însă va rămâne marcat întreaga viață. coral