Un barbat din Buzau s-a ales cu o amenda de 2.000 de lei si cu dosar penal, dupa ce a incercat sa minta oamenii legii. Acesta a scris in declaratia pe proprie raspundere ca este angajatul unei societati comerciale, insa politistii au verificat imediat si au descoperit ca informatia era falsa.

De la intrarea in vigoare a Ordonantelor Militare, oamenii sunt nevoiti sa respecte un set de masuri drastice impuse de autoritati, in contextul pandemiei de coronavirus din Romania. Astfel, putem iesi din casa numai cu motive justificate si avand asupra noastra declaratie pe propria raspundere, dar si buletinul de identitate.

Cu toate acestea, un barbat din Buzau a scris in declaratia pe propria raspundere ca este angajatul unei societati comerciale, dar la o simpla verificare, oamenii legii au descoperit ca acesta mintise. In urma faptei sale, barbatul s-a ales cu dosar penal si chiar risca sa stea in spatele gratiilor 3 ani. Potrivit art 322 din Codul Penal: „Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul dintre modurile prevazute in art. 320 sau art. 321, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.  Mai mult, a primit si o amenda de 2.000 de lei din partea politistilor, scrie digi24.

„In cursul zilei de ieri, la ora 14:20, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Faurei l-au identificat, pe raza localitatii Vultureni, pe un barbat, in varsta de 36 de ani, din judetul Buzau. Acesta a inmanat politistilor declaratia pe proprie raspundere, din care rezulta ca este angajat al unei societati comerciale de pe raza judetului Buzau. In urma verificarilor efectuate de politisti, acestia au constatat ca buzoianul nu figureaza ca angajat al societatii respective. In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals”, au anuntat reprezentantii IPJ Braila.

coral