Fiul Zinei Dumitrescu si-a internat mama in azilul de batrani Casa Snagov, din Ghermanesti, in anul 2011. Acesta a declarat ca nu stia cum sa tina situatia sub control. Dupa afirmatiile acestea, numeroase rude l-au judecat aspru pentru ca a parasit-o. Din cauza faptului ca acesta nu a mai vizitat-o de mult timp, nu mai are niciun drept la avere. ”Din punct de vedere juridic, nu mai are dreptul la aceasta. Legal, el era obligat sa aiba grija de parinte. Daca nu, va fi dezmostenit. El stie ca eu i-am platit datoriile la cimitir si ca ma voi ocupa si de inmormantare”, a marturisit, pentru Libertatea Ion Cassian, directorul casei de batrani din Ghermanesti.

Ce avere are Zina Dumitrescu si cine o va mosteni?

Zina detinea un apartament si mai multe terenuri. De asemenea, avea bijuterii scumpe, blanuri luxoase, doua automobile si multe alte lucruri de valoare. Creatoarea de moda mai avea un apartament pe Calea 13 Septembrie si alte cateva terenuri langa Moara Vlasiei, terenuri pe care fiul sau a incercat sa le vanda.

”Din ce stiu, un singur teren era intravilan. Fiul sau nu a putut vinde nimic, pentru ca era luat impreuna cu o prietena de-a Zinei. Si nimeni nu se baga sa cumpere doar o cota parte”, a mai spus Ion Cassian. Pe langa veniturile adunate de-a lungul carierei sale, vedeta provenea intr-o familie instarita. Tatal creatoarei fusese comandant in garda regala, iar bunica din partea acestuia a fost contesa poloneza.

Despre Zina Dumitrescu

Zenobia Dumitrescu, Zina asa cum era cunoscuta, s-a nascut pe data de 16 iunie 1936, in Republica Moldova. Aceasta a urmat cursurile Facultatii de Drept, iar in anul III s-a inscris la Academia de Teatru si Film. Vedeta s-a lansat in domeniul modei in primul an de facultate, angajandu-se in Centrul de Creatie al Fabricii de Confectii Bucuresti.

coral