De cele mai multe ori auzi că băuturile alcoolice pot dăuna grav sănătății tale, însă trebuie să afli faptul că există și băuturi care fac excepție de la regulă și îți pot aduce chiar beneficii dacă sunt consumate în cantități moderate. Vodka, de exemplu, are extrem de multe beneficii asupra ta, asupra organismului tău.

<![endif]–>

Vodka și beneficiile sale

Cel mai întâlnit factor ce îți afectează sănătatea și starea de spirit din prezent este stresul, află că printre beneficiile de care te poți bucura prin consumarea vodcii este și  reducerea stresului. În continuarea mai sunt ameliorarea durerilor dentare, eliminarea mirosului neplăcut din gură, dar și păstrarea sănătății cardiovasculare. În plus vodka ajută la creșterea părului și la păstrarea pielii într-o formă cât mai bună.

Tot timpul vrei să stai departe de microbi, află că vodka are și această proprietate, te ține în siguranță, are proprietăți antibacteriene, de asemenea te poți folosi de vodcă pentru a-ți dezinfecta rănile și în plus lucrează ca agent de curățare, fiind extrem de eficient în această postură.

Această băutură se mai folosește în diverse tincturi, care pot fi consumate pe cale orală, fie utilizate ca anestezic.

De asemenea are efect de dilatare a arterelor şi stimulează circulaţia liberă a sângelui. Un alt beneficiu al acestei băuturi este faptul că ajută la eliminarea colesterolului rău din organism.

Vodka este de un mare ajutor şi atunci când sunt prezente durerile în gât, în plus ajută la scăderea febrei atunci când este aplicată pe piept şi spate.

Pe lângă toate beneficiile pe care le are, trebuie să știi că în cantități mari poate dăuna, de aceea trebuie să o consumi moderat. De asemenea, nu trebuie să consumi vodka, dacă urmezi un tratament sau dacă ai probleme de sănătate, precum cele cardiace. Și femeilor însărcinate le este interzisă, de asemenea, consumare acestei băuturi alcoolice întrucât îi poate dăuna fătului.

Modalitatea de producere a vodcii

Vodka se produce prin distilarea unor plante ce sunt bogate în amidon sau zahăr, precum cerealele, secara, grâul, dar și cartofii, strugurii. Băutura tradițională va avea 40% alcool, dar acest aspect este variabil în funcție de ceea ce își dorește producătorul și în funcție de țara de proveniență.

Denumirea de vodka provine de la termenul de origine slavă – voda, care înseamnă apă.

Vodka are și beneficii asupra organismului deoarece este o băutură fără zahăr, astfel că nu are multe calorii, cel puțin în cazul în care este consumată simplă, această băutură este aproape lipsită de calorii.

Această băutură are ca și principală utilizare, consumarea acesteia la petreceri, la diverse întâlniri și la alte astfel de evenimente. Reușește de fiecare dată să binedispună persoanele ce o consumă.

Se poate consuma fără vreo altă băutură, dar și sub formă de cocktail, în acest mod fiind de altfel cel mai des întâlnită și consumată. Se combină foarte bine cu sucul natural din fructe sau din legume, în funcție de preferințe.

Printre cele mai cunoscute mărci, dar și cele mai căutate se numără Vodka Beluga originala, Absolut, Belvedere, fiecare având tăria și gustul său ce sunt influențate de producător și țara de unde provin. Oricare dintre acestea se regăsesc la FineBar – magazin online de băuturi alcoolice originale la cele mai bune prețuri.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/caipirinha-brazilia-băutură-lichior-4782694/ coral