Persoanele care vor fi vaccinate anti-COVID vor primi și o adeverință medicală, pe care sunt incluse mai multe date personale ale pacienţilor.

Prima româncă vaccinată anti-COVID a fost Mihaela Anghel. Asistenta medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș a fost aleasă ca primul cadru medical din România care primește vaccinul Pfizer împotriva Coronavirusului. Ea a primit şi o adeverință medicală pe care apar mai mulţi indici, precum data la care a primit prima doză.

Cum arată adeverinţa de vaccinare anti-COVID

Fiecare persoană care se va vaccina împotriva coronavirusului va primi o adeverință doveditoare, conform informărilor oficiale de la Guvern.

Adeverinţa emisă româbilor după vaccinare va conţine următoarele elemente:

data nașterii;

vârsta;

județul de domiciliu;

număr și serie CI;

date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării);

doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării);

date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator);

semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de  a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, potrivit informării transmise de către Guvern.

Citeste si: Adevăratul motiv pentru care a întârziat a doua tranşă de vaccin în România. Ce a declarat Valeriu Gheorghță

Campania de vaccinare în România

Între timp, campania de vaccinare a început şi în România.

A treia etapă de vaccinare ar putea începe în ţara noastră în perioada martie-aprilie. După ce 60-70% din populație va fi vaccinată, s-ar putea renunța la restricții, iar starea de pandemie de coronavirus ar putea fi declarată încheiată.

„Pentru populația generală, dacă faceți referire la etapa a treia de vaccinare, foarte probabil la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie ca moment optim de demarare a etapei a treia de vaccinare, în momentul în care vom avea un nivel de acoperire de vaccinare de circa 60-70% putem spune că efectele negative ale acestei pandemii sunt diminuate substanțial și atunci punem încheia împreună să spunem că pandemia a luat sfârșit.”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

coral