Cu siguranță fiecare dintre noi a sughițat măcar o dată în viață, însă puțini cunosc care sunt cauzele care conduc la apariția acestuia
Sughițul se produce datorită unor contracții involuntare ale diafragmei. Diafragma este mușchiul care separă pieptul nostru de abdomen. Deși mulți îl socotesc ca fiind sâcâitor, sughițul joacă un rol important în procesul de respirație. Fiecare contracție este urmată de o închidere bruscă a corzilor noastre vocale, care produce un sunet caracteristic, arhicunoscut de către toată lumea. Sughițul este un simptom. Uneori poate fi însoțit de o ușoară senzație de strângere în piept, abdomen sau gât.

Sughițul poate fi rezultatul unei mese copioase, a consumului în exces de băuturi alcoolice sau carbogazoase. De asemenea, se poate produce în cazul în care apare o emoție puternică.

În unele cazuri, sughițul poate fi un semn care indică începutul unei afecțiuni medicale. Pentru majoritatea oamenilor, o criză de sughiț durează de obicei doar câteva minute. Cu toate acestea există și cazuri când sughițul poate dura până la câteva luni de zile. Acest lucru vine cu o serie de lucruri negative. Se poate duce la pierderea masivă în greutate și la epuizare. O cauză a sughițului pe termen lung se datorează deteriorării sau iritării nervilor vagi sau a nervilor frenici, care deservesc mușchiul diafragmei.

Barbații, mult mai predispuși la a sughița față de femei

Bărbații sunt mult mai expuși de a dezvolta sughiț pe o perioadă mai lungă de timp, în comparație cu femeile. Alți factori care vă pot face să sughițați se află în strânsă legătură cu problemele mentale sau emoționale, precum anxietatea sau stresul. De asemenea, unii oameni dezvoltă sughiț după anestezie generală sau după proceduri care implică organe abdominale.

Medicii trag un semnal de alarmă. Aceștia vă sfătuiesc să faceți o programare la medicul dumneavoastră dacă sughițul durează mai mult de 48 de ore sau dacă este atât de sever încât provoacă probleme cu alimentația, somnul sau respirația. https://substantial.ro/ce-este-de-fapt-sughitul-raspunsul-medicilor-te-va-uimi/

coral