Dupa ce, luni seara, a suferit un stop cardiac pe masa de operatie, in timpul nasterii prin cezariana, Andreea Balan se afla inca la terapie intensiva, insa le-a transmis un mesaj fanilor sai. Ea le multumeste celor care se gandesc la ea.

Andreea Balan a suferit o embolie cu lichid amniotic

Artista a spus ca stopul cardiac a survenit in urma unei embolii cu luchid amniotic, un eveniment foarte rar, dar extrem de grav, care poate fi fatal. Mai mult, complicatia e foarte greu de diagnosticat si nici nu se poate spune foarte exact care ar fi factorii de risc, din moment ce apare atat de rar.

Ce este embolia cu lichid amniotic si cum se manifesta

Andreea Balan a suferit o embolie cu lichid amniotic. Mai exact, lichidul amniotic sau mici bucati de tesut fetal, au ajuns in sangele mamei. Aceste tesuturi pot trece de bariera placentei in anumite cazuri, de exemplu atunci cand aceasta sufera o trauma. Odata ajuns in sangele mamei, lichidul amniotic produce un raspuns imun care duce la tulburari de coagulare in plamanii si in vasele de sange ale mamei.

Un asemenea eveniment se manifesta prin dificultati de respiratie, scaderea brusca a tensiunii, probleme de coagulare, sangerari, senzatie de frig, tulburari de ritm cardiac, pierderea cunostintei, convulsii si stress fetal. Din fericire, fetita Andreei Balan se nascuse deja atunci cand mama a intrat in stop cardiac.

De ce apare embolia cu lichid amniotic

Pentru ca este un eveniment atat de rar, factorii de risc sunt destul de putin cunoscuti. Specialistii spun ca ar fi vorba de:

– Varsta mamei, peste 35 de ani.
– Probleme ale placentei.
– Preeclampsia.
– Travaliul indus medical.
– Cezariana.
– Excesul de lichid amniotic.

coral