Elena Udrea face tot posibilul pentru a fi alături de logodnicul său Adrian Alexandrov și de fetița lor, chiar și atunci când se află în spatele gratiilor, în altă țară. Fostul ministru al Turismului a petrecut sărbătorile pascale în arest, departe de familie și de cei dragi.

Elena Udrea își sună fetița zilnic, din închisoare

Elena Udrea se află, încă, în arest în Bulgaria, dat fiind faptul că extrădarea sa în România nu a avut loc, pentru moment. Fosta blondă de la Cotroceni a petrecut sărbăoarelui Paștelui în spatele gratiilor, gândindu-se la fetița și logodnicul care o așteaptă acasă.

În fiecare zi, în jurul orei prânzului, Elena Udrea își sună familia, pentru a auzi glasul fiicei sale de care îi este tare dor, atunci când autoritățile bulgare îi permit să dea un telefon. Afaceristul Adrian Alexandrov, partenerul de viață al fostei politiciene, a luat hotărârea de a rămâne în România, cu fiica celor doi.

Reamintim faptul că, după sărbătorile pascale, autoritățile de la Curtea de Apel din Sofia, capitala Bulgariei, ar trebui să fixeze un termen pentru apelul privind extrădarea fostului ministru al Turismului.

„Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României!”

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria în data de 7 aprilie, în timp ce încerca să treacă frontiera cu Grecia.

Aflată în spatele gratiilor, în închisoarea din Bulgaria, Elena Udrea le-a transmis un mesaj autorităților din România.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles ca sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public, arată >playtech.ro

Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției. Implicarea voastră îmi dă putere să trec peste acest greu moment și îmi dă speranță că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă vor lua sfârșit în curând.”, a delcarat Elena Udrea prin intermediul avocatului său.

De ce privilegiu va beneficia Elena Udrea în închisoarea din România

Potrivit unor surse judiciare, în România, Elena Udrea va fi încarcerată singură în celulă și va beneficia de televizor. Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a confirmat aceste informații.

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor, pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Dacă nu e satisfacută de televizorul primit, poate primi, în baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.”, a precizat Cosmin Dorobanțu. coral