News Flash:

Ce-i atrage pe țânțarii către anumiți oameni? Iată ce NU trebuie să faci pe timp de vară

6 Iulie 2022
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
Tantari

Cele 3.000 de specii de țânțari din lume transmit mai multe boli decât orice altă creatură

1 Tânțarii au multe moduri de a te găsi
2 Cum să preveniți și să tratați mușcăturile de țânțari
3 Țânțarii sunt cei mai activi dimineața devreme și seara
Poate părea un mister, dar există motive pentru care țânțarii vin mai mult la anumiți oameni.

Dacă anticipați să fiți în aer liber, unde țânțarii pot fi pândiți, iată cum să vă protejați și ce schimbări să faceți dacă sunteți susceptibil la mușcături.

Tânțarii au multe moduri de a te găsi

Vei fi mai susceptibil la tantari in aceste situații și dacă îndeplinești urmatoarele criterii.

Ce porți: țânțarii sunt atrași de culorile întunecate și îndrăznețe, cum ar fi roșu, negru, bleumarin și floral. Pe lângă acoperirea cu mâneci lungi și pantaloni, îmbracă-te în culori deschise, neutre. Țânțarii vor “mușca” prin hainele strâmte, așa că se recomandă îmbrăcăminte lejeră.

Cum mirosiți: țânțarii sunt atrași de săpunurile cu parfum floral, deodorantele, parfumurile și loțiunile hidratante. Sună groaznic, dar sunt, de asemenea, atrași de picioarele sau șosetele mirositoare și de transpirația sau mirosul pielii. Și vor folosi aceste semnale chimice și mirosuri derivate din piele pentru a vă găsi.

Ce mănânci: strâns legat de miros este ceea ce mănânci sau bei. Printre acestea se numără să bei bere și să mănânci brânză limburger, care poate atrage țânțarii în calea ta.

Compoziția dumneavoastră chimică: dacă aveți o rată metabolică mai mare sau o temperatură corporală mai caldă, țânțarii vor observa.

Când faci sport: țânțarii sunt atrași de dioxidul de carbon pe care îl expiri, precum și de acidul lactic produs de exerciții fizice.

Dacă ești însărcinată: Femeile care sunt însărcinate pot produce substanțe chimice care atrag mușcăturile.

Genetica și grupa de sânge: Experții spun că genetica și grupa de sânge pot juca un rol în atragerea țânțarilor. Studiile au descoperit că, dacă aveți sânge de tip O, țânțarii vor fi mai interesați de dvs.

Cum să preveniți și să tratați mușcăturile de țânțari
Deși nu există nicio dovadă că orice mâncați sau beți poate preveni mușcăturile, repellenții pentru țânțari sunt un instrument eficient. Dermatologii de la McKay-Dee Hospital, Allison Triplitt, MD și Lana Pho, MD, recomandă următoarele pentru prevenirea mușcăturii.

Folosiți repellente care conțin DEET. Utilizați o concentrație mai mică de 10 până la 30% la copii sau dacă veți fi în aer liber doar o oră sau două. Concentrațiile de 30% sau mai mari sunt OK pentru adulți sau dacă veți fi mai mult timp în aer liber și, în general, aplicați DEET doar o dată pe zi.

O alternativă eficientă la DEET sunt produsele cu ulei de eucalipt de lămâie. Acestea sunt considerate o armă mai sigură și mai naturală.

Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului, indiferent de substanța respingătoare pe care o utilizați. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor oferă mai multe sfaturi despre repellente și prevenirea mușcăturii.

Țânțarii sunt cei mai activi dimineața devreme și seara
Stați înăuntru sau acoperiți-vă în timpul activității de vârf.

Pentru a trata mușcăturile:

Evitați cu orice preț să vă scărpinați. Deoarece mușcătura va deveni mai inflamată și mult mai enervantă.

Spălați cu apă și săpun și puneți o compresă rece pe zonă.

Luați un antihistaminic fără prescripție medicală, cum ar fi Benadryl.

Utilizați cremă anti-mâncărime, cum ar fi loțiune de calamină sau cremă cu cortizol.

Încercați bicarbonat de sodiu amestecat cu apă sau să puneți o picătură de ulei esențial de lavandă pe o mușcătură. https://substantial.ro/ce-i-atrage-pe-tantarii-catre-anumiti-oameni-iata-ce-nu-trebuie-sa-faci-pe-timp-de-vara/

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_07_06_at_08.58_.00_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 36 queries | Mysql time :0.038257 (s)