Principalii doi candidati la alegerile prezidentiale, care au intrat in turul doi, si-au disputat judetele in care PNL si PSD au influenta.

Klaus Iohannis, victorie categorica la Sibiu, Iasi, Timis. Surpriza de la Constanta, Vaslui, Vrancea, Tulcea si Neamt

Klaus Iohannis este candidatul la Presedintie care la primul tur de scrutin a obtinut cele mai multe dintre sufragiile alegatorilor din judetul Iasi, el fiind urmat in clasament de Viorica Dancila si Dan Barna, potrivit rezultatelor finale publicate pe site-ul AEP.

Astfel, in judetul Iasi in urma primului tur de scrutin presedintele Klaus Iohannis a primit 36,4% din voturi, in timp ce premierul Viorica Dancila 21,6%.

Si in Bistrita Nasaud a invins Iohannis. Peste 48% dintre bistritenii care s-au prezentat la urne, in primul tur al alegerilor prezidentiale. Iohannis a obtinut 58.238 voturi, reprezentand 48,76% din totalul voturilor valabil exprimate, fiind urmat de Viorica Dancila, cu 23.944 voturi (20,04%)

Klaus Iohannis a castigat detasat primul tur al alegerilor prezidentiale in judetul Sibiu, al vicepremierului Raluca Turcan, cu scorul de 66,76 %, urmat de Dan Barna cu 11,02 %, potrivit numaratorii paralele efectuata de Organizatia Judeteana a PNL.

Un rezultat bun a inregistrat si in judetul Timis, unde a obtinut 43,4% din voturi, urmat de Dan Barna cu 20,65% si Viorica Dancila, cu 13,8%, potrivit numaratorii paralele efectuata de USR – PLUS in 99,8% dintre sectiile de votare din judet.

coral