Elena Udrea a revenit in tara, la inceputul acestei saptamani, alaturi de mama si de fetita ei. Dar autoritatile romane i-au pregatit ceva care a luat-o prin surprindere pe fosta blonda de la Cotroceni.

Ea este citata sa se prezinte in fata instantei peste cateva zile, scrie spynews.ro.

Martea viitoare, Elena Udrea trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, intr-un proces in care a fost data in judecata de ANAF, pentru numirea unui curator fiscal. Conform legii, numirea curatorului fiscal se face atunci cand “contribuabilul/platitorul absent, al carui domiciliu fiscal este necunoscut ori care, din cauza bolii, unei infirmitati, batranetii sau unui handicap de orice fel, si din cauza arestului preventiv sau a incarcerarii in penitenciar, nu poate sa isi exercite si sa isi indeplineasca personal drepturile si obligatiile ce ii revin potrivit legii”.

“Pentru activitatea sa, curatorul fiscal este remunerat potrivit hotararii judecatoresti, toate cheltuielile legate de aceasta reprezentare fiind suportate de cel reprezentat”, mai prevede legea.

In urma cu un an si jumatate, Elena Udrea a fugit in Costa Rica, pentru a evita inchisoarea, fiind condamnata in Romania. Dupa ce sentinta a fost “rezolvata” la CCR, care a declarat ilegal constituite completurile de judecata de la Curtea Suprema, Udrea a renuntat la statutul de refugiat si s-a intors in Romania.

„Am renuntat de bunavoie la statutul de refugiat in Costa Rica. Decizia am luat-o imediat dupa ce am fost eliberata in decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a intamplat abia acum: finalizarea actelor fetitei mele Eva si inchiderea procedurii de extradare. Am ales sa cer protectie in Costa Rica in conditiile in care tocmai aflasem ca sunt insarcinata iar evolutia in dosarul Gala Bute demonstra ca este vorba de o executie, nu de o judecata corecta, in baza legii.

Am vrut astfel sa imi nasc copilul in siguranta, insa stiti ca am fost arestata cand Eva avea 13 zile si doar faptul ca Dumnezeu a vrut sa o nasc mai devreme a facut ca ea sa vina pe lume in libertate. Dar asa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodata sa traiesc in alta parte decat in tara mea si am asteptat cu nerabdare momentul in care sa ma pot intoarce. Vreau sa imi cresc copilul Acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama, cu familia mea si cei cu adevarat apropiati mie, alaturi de noi. Referitor la procesele pe care inca le am in instanta, cred ca ma voi apara mai bine de aici decat de departe, impotriva abuzurilor care s-au facut si in cazul meu”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

coral