Expertii in hidroizolatii trebuie sa iti asigure consultanta, inainte de a opta pentru o anumita solutie de protectie a bazinului de care dispui. Cu toate acestea, este bine sa cunosti cele trei tipuri de materiale care se folosesc in practica, astfel incat sa ai un nivel minim de informatii, inainte de discutia cu o firma specializata.

Nu uita ca hidroizolatia efectuata corespunzator iti va permite sa folosesti piscina fara grija calitatii apei, te va ajuta sa iti optimizezi costurile si sa te bucuri – pe deplin – de oaza de relaxare de la tine de acasa. Hidroizolatia contribuie si la pastrarea calitatii solului din jurul bazinului (in cazul piscinei exterioare), dar si la conservarea structurii de rezistenta a cladirii (in cazul piscinelor interioare). Nu risca!

Hidroizolatia sub forma lichida

Aceasta metoda este considerata de specialisti una rapida, intrucat produsul ce urmeaza a fi implementat este gata de utilizare. Expertii opteaza pentru hidroizolatia sub forma lichida, atunci cand au de a face cu bazine de mici dimensiuni sau cu forma neregulata. Practic, hidroizolatia se aplica prin intermediul unui trafalet sau a unei pensule in zonele dificil de accesat, motiv pentru care productivitatea este sporita, spre deosebite de alte materiale. Inainte de a aplica produsul de hidroizolare, se pregateste foarte, foarte bine suprafata de suport, curatandu-se bazinul in mod impecabil. Aceasta etapa premergatoare este cruciala.

Hidroizolatia sub forma solida

Hidroizolatia sub forma solida implica folosirea membranei bituminoase. Desi este o solutie clasica in domeniul hidroizolatiilor, aceasta isi dovedeste eficienta intr-o gama larga de aplicatii, inclusiv atunci cand vorbim despre bazine. Membrana bituminoasa este recomandata doar pentru partile exterioare ale bazinului, care intra in contact cu solul, deci pentru piscine exterioare. Daca bazinul pe care ti-l doresti va fi ingropat in sol, hidroizolatia prin membrana bituminoasa devine imperios necesara. Scopul efectiv al hidroizolatiei este acela de a pastra uscati peretii exteriori ai piscinei, pentru a preveni degradarea rapida.

Hidroizolatia bicomponenta

Se numeste „hidroizolatie bicomponenta”, acea metoda prin care se utilizeaza un material sub forma de pulbere in sac si recipient cu substanta lichida. Pe scurt: exista doua tipuri de produse sub forma de agregare diferita. Modul de preparare si de utilizare este extrem de similar cu cel al punerii in opera a mortarului obisnuit. Produsul folosit are doua mari avantaje: nivelul ridicat de elasticitate si proprietatile hidroizolante. Un aspect deosebit de important: se folosesc numai substantele livrate de producator. Desi unii meseriasi au tendinta de a folosi alt lichid pentru realizarea materialului de izolat, nu este recomandat.

Pentru cea mai buna metoda de hidroizolatii terase, acoperisuri si piscine, alege Milucon.ro

Milucon.ro are o vasta experienta in domeniu si practica cele mai eficiente si mai inovative metode de hidroizolatii terase, acoperisuri, piscine si fundatii. Daca vrei sa te bucuri de un rezultat fara compromis, atunci contacteaza aceasta echipa de experti. In prima etapa, vor analiza nevoile proiectului tau si iti vor oferi consultanta avizata.

Abia ulterior, vor implementa lucrarile, dupa ce s-au asigurat ca solutia pe care o vor pune in opera poate garanta cele mai bune rezultate. Vorbim despre o companie cu peste 14 ani de experienta pe piata, timp in care a implementat peste 500.000 de metri patrati de hidroizolatie. Merita pe deplin sa colaborezi cu acesti specialisti si sa beneficiezi de expertiza si experienta lor indelungata. coral