Inițiativele de mediu, sociale și de guvernare (ESG – environmental, social, governance) au început să revoluționeze modul în care funcționează companiile. Consumatorii, autoritățile de reglementare și guvernele aplică tot mai multă presiune asupra întreprinderilor pentru a-și demonstra angajamentul față de sustenabilitate, durabilitate și practicile de muncă etice. Din acest motiv este esențial ca managerii companiilor, indiferent de mărimea acestora, să învețe să integreze eficient și profitabil principiile ESG în strategiile lor mai ample de dezvoltare.

Sustenabilitatea nu mai este doar responsabilitatea departamentelor juridice, de public affairs sau de guvernanță. Aceasta a devenit o prioritate a top managementului și un element central al strategiei de business. Paradigma de ESG are un uriaș potențial de a transforma cu totul modul de gândire al mediului privat, orientând companiile, încă de la rădăcini, înspre o nouă filosofie care tinde spre soluționarea problemelor de mediu și ale celor sociale.

Orientarea spre o direcție cât mai „verde” și spre implicarea în comunitate este o viziune, pe care din ce în ce mai multe afaceri, chiar și din Cluj-Napoca, au început să și-o însușească. Un exemplu în acest sens este GOTO Parking, parcarea din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Reprezentanții GOTO Parking, încă de la preluarea parcării în anul 2019 au mers pe o strategie de tehnologizare, digitalizare, cât mai verde, orientată spre client și spre comunitate.

„Încă de la momentul preluării parcării, GOTO Parking a dorit să aibă o viziune orientată spre viitor în ceea ce privește dezvoltarea parcării din incinta aeroportului clujean. Din acest motiv, în toată această perioadă am realizat investiții semnificative în această direcție. Ne-am concentrat pe digitalizare, dar și pe ideea de parcare verde. În acest sens, în luna aprilie a acestui an am instalat două stații de încărcare a mașinilor electrice. Acesta este modul nostru de a susține un viitor cu mai puțină poluare. Dacă există o infrastructură suficient de dezvoltată, dacă oamenii știu că pot găsi în locuri-cheie stații unde își pot încărca automobilul, vor fi tot mai mulți tentați să achiziționeze mașini electrice, care nu poluează”, a explicat Dan Danciu, directorul general GOTO Parking.

Desigur, setul de principii ESG înseamnă mai mult decât adoptarea unor politici prietenoase cu mediul, ci dorește să creeze un simț al implicării sociale. În acest sens, GOTO Parking, în strategia sa de dezvoltare, a început să se implice cât mai mult în comunitate și să se orienteze spre realizarea unei legături cu clienții.

„Am început încă de anul trecut să fim mult mai implicați în comunitatea clujeană și să încercăm să construim o relație cât mai strânsă cu clienții noștri. Cred că majoritatea companiilor ar trebui să înțeleagă că între ele și clienți nu există doar un schimb între servicii sau produse și bani. Ar trebui construită o relație. Din acest motiv am început să oferim mici atenții clienților care ajung în parcarea noastră, cu diferite ocazii: de Sfântul Valentin, de Dragobete, de 1 Martie, de 8 martie, chiar și de Ziua Internațională a Taximetriștilor. De asemenea, am realizat o colaborare cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania, prin care îi susținem cât de mult putem, deoarece considerăm că lectura trebuie promovată, iar acest festival, care este de rang internațional, este extrem de important pentru comunitatea din Cluj-Napoca”, a adăugat Dan Danciu, director general GOTO Parking.

În concluzie, ESG dorește să fie o paradigmă în care problemele de mediu și cele sociale devin în centrul creării strategiei unei companii. Urmând această filosofie, business-urile nu vor încerca doar să evite diferite probleme care pot apărea în aceste sectoare, ci vor încerca să se implice activ în rezolvarea unor situații din aceste zone, la nivelul mediului de afaceri.

DESPRE GOTO Parking

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avam Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcării Equinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. Clienții GOTO Paking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul este supavegheat cu ajutorul unui sistem video.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, repezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acest obiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca. coral