Petre Roman trăiește ”pe picior mare” chiar și la pensie. Fostul politician are două pensii, iar sumele încasate sunt colosale.

Comparativ cu pensia unui român de rând, Petre Roman se poate mândri, nu cu una, ci cu două pensii. Una pentru activitatea sa în câmpul muncii, iar cealaltă drept indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar.

Câți bani primește Petre Roman de la stat

Dacă în România să ajungi la pensie a devenit un moment de evitat pe cât mai mult posibil, iată că fostul politician o duce bine în postura de pensionar. Petre Roman are venituri deloc de neglijat de pe urma mandatelor de parlamentar. Astfel, una din pensii este pentru activitatea sa în câmpul muncii, iar cealaltă drept indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar.

În declarația de avere privind veniturile realizate, anul trecut se remarcă suma de 65.000 de lei pentru pensia de activitate în câmpul muncii. Practic, aproximativ 5.000 de lei a încasat pe lună Petre Roman. Cealaltă, pentru mandatele de parlamentar, este o indemnizație în valoare de aproape 10.000 de lei pe lună.

Declarația de avere nu se rezumă doar la veniturile lunare încasate de tatăl Oanei Roman. Lista continuă cu:

Bijuterii în valoare de 15.000 de euro

Tablouri de 25.000 de euro

Obiecte de artă de 25.000 de euro.

Cât despre imobilele pe care le are, Petre Roman deține o casă în Voluntari, cu o suprafață de 202 mp, un teren în Constanţa, de 1.000 mp, precum şi trei maşini: o Honda și o Lancia din 2006, precum și un Land Rover, cumpărat în 2011. Totodată, fostul prim-ministru are 70.000 de euro economii în fonduri private, dar și bani împrumutați către diferite persoane, în valoare de 100.000 de euro. coral