Este o reală „isterie” în zona şcolilor din Târgovişte, atât dimineaţa, cât şi la prânz, atunci când părinţii îşi lasă copiii la şcoală şi când îi recuperează, cu maşina.

În mod frecvent, în zilele lucrătoare, în intervalele de intrare-ieşire de la cursuri, în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, cu precădere la şcolile generale, conducătorii auto opresc neregulamentar pe principalele artere de circulaţie pentru a-şi lua copiii de la şcoală. Deoarece aceştia îngreunează astfel circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, Poliţia Locală Târgovişte arată ce riscă pentru asta.  

„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului "Oprirea interzisă", în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse”, arată Poliţia Locală Târgovişte.  

Oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.   „Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, mai spun poliţiştii.   

 

Ce riscă părinţii care opresc maşina în faţa şcolii şi blochează circulaţia, ca să îşi lase copilul cât mai aproape

 

coral