Mulți dintre posesorii de telefoane mobile sunt de părere că în designul acestora există și elemente care nu au nicio întrebuințare și sunt puse doar pentru decor. În această situație este gaura de lângă camera telefonului. Cu toate acestea, se pare că și aceasta are un rol. Haideți să vedem care este el.

Ce rol are gaura de lângă camera telefonului

Cu siguranță mulți dintre noi ne-am întrebat care o fi rolul găurii de pe lângă camera unui iPhone. Ei bine, mulți oameni au venit cu nenumărate teorii în ceea ce privește scopul acesteia. De exemplu, unii sunt de părere că acesta este de fapt un buton de resetare.

Cu toate acestea, cei de la Apple au făcut lumină în acest sens. Se pare că acesta este un microfon, însă nu orice fel de microfon. Acesta primește sunetul și din alt unghi, așadar face ca zgomotul de fundal să fie eliminat.

De asemenea, tot acesta este și cel care face sunetul mai clar atunci când urmărești clipuri video, folosești Snapchat sau Siri. Ba chiar mai mult de atât, acest microfon este util și pentru persoana cu care vorbești la telefon, deoarece sunetul este mai clar.

Lucruri mai puțin știute despre telefoanele mobile

În ziua de azi, utilitatea practică a unui telefon mobil este dovedită prin numărul și diversitatea telefoanelor de pe piață, iar mulți oameni nu pot rezista fără un astfel de dispozitiv o zi întreagă. Astfel, având în vedere cât de populare au devenit aceste telefoane mobile, nu puteau să nu existe și câteva curiozități despre aceste dispozitive nelipsite din viața noastră. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre telefoanele mobile.

Telefonul pe care îl ai acum are o putere mai mare de procesare decât a calculatorului folosit pe Apollo 11 la aselenizare.

În 1983, în Statele Unite au apărut pe piața primele telefoane mobile, iar un astfel de dispozitiv costa aproape 4.000 de dolari.

În anul 2012 Apple a vândut în medie 340000 de Iphone-uri pe zi.

Se pare că în Japonia, majoritatea telefoanelor comercializate sunt rezistente la contactul cu apa. Asta deoarece mulți tinerii obișnuiesc să le folosească chiar și la duș.

Martin Cooper a fost cela care a creat în 1973 primul telefon mobil.

Printre fobiile mai ciudate, există și Nomofobia, adică frica de a fi lipsit de semnal sau de telefonul mobil.

Potrivit statisticilor, Nokia 1100 este cel mai vândut telefon mobil. În total, s-au vândut peste 250 de milioane de unități.

Totodată, pe plan global există mai mulți oameni care dețin telefoane mobile decât cei care au toalete.

Se pare că 27% din traficul mondial de internet, este ocupat de traficul folosit de telefoanele mobile pe Facebook.

De asemenea, mai bine de 70% din telefoanele mobile sunt fabricate în China.

Potrivit statisticilor, în medie, un mesaj text este citit în mai puțin de trei minute de la trimitere.

Cum era și de așteptat, industria telefoanelor mobile are cea mai mare creștere la nivel mondial.

În anul 2012, Apple a vândut în medie 340.000 de telefoane mobile pe zi. coral