A fost un rol ce i-a marcat nu doar cariera, ci și viața, însă nu neapărat într-un mod pozitiv. Ce s-a ales de celebrul actor care l-a jucat pe Iisus din Nazareth în filmul regizat de marele Franco Zeffirelli în anul 1977. Blestemul care l-a urmărit apoi pe Robert Powell, mai bine de patru decenii de la interpretarea sa magistrală.

Ce s-a întâmplat cu Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret

Nu este singurul actor care a acceptat provocarea de a-l interpreta pe cel în jurul căruia s-a format una dintre cele mai mari religii ale lumii, însă interpretarea sa i-a câștigat un capitol important din istoria cinematografiei.

Robert Powell avea 32 de ani în momentul în care a ajuns să dea probă pentru producția ce urma să fie regizată de nimeni altul decât Franco Zeffirelli. Regizorul știa deja pe cine își dorea să fie Iisus în filmul său, însă totul s-a schimbat în momentul în care l-a văzut pe Powell, care ar fi venit să dea probă pentru rolul lui Iuda. În cele din urmă, rolul central al peliculei „Iisus din Nazaret” i-a revenit actorului britanic.

După terminarea filmărilor, actorul a declarat că experiența a fost una extrem de solicitantă și chiar traumatizantă. Au existat zvonuri că fostul ateu ajunsese să creadă că era, cu adevărat, un trimis al lui Dumnezeu pe pământ. A fost momentul în care a decis că are nevoie de ajutorul unui medic.

„Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar”, declara protagonistul din „Isus din Nazaret” pentru History în 2017.

Robert Powell

„Eram doar eu și echipa de filmare…”

Cu toate că și-a continuat cariera în lumea filmului, a rămas cunoscut doar pentru rolul lui Iisus. Ani buni după premiera filmului, Powell a vorbit despre impactul pe care l-a avut filmul lui Zeffirelli, mărturisind că o scenă l-a bântuit mult timp după.

„Eram doar eu și echipa de filmare, alături de ceilalți actori, erau toți emoționați și plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munți. Cred că acea scenă este cel mai bine scrisă din istorie.

Cred că rolul și filmul au avut o asemenea influență asupra acestui aspect deoarece am reușit să ajungem la o audiență atât de mare și pentru că am fost atât de nespecifici în abordarea noastră față de personajul biblic”, povestea Robert Powell. coral