Dacă iubești plantele, vrei ca acestea să fie cât mai sănătoase și să crească mari. Nu este nevoie să investești în chimicale pentru acest lucru, ci poți folosi tratamente naturale pentru a le revigora și a le aduce la viață atunci când se usucă.

Apelează și tu la aceste sfaturi oferite de grădinarii cu experiență care au avut grijă de mii de plante.

Cum revigorezi plantele. Ce să pui la rădăcină
Apa în care au fiert legume. De acum încolo nu mai arunca apa în care ai fiert legume. Ea conține o mulțime de substanțe hrănitoare, vitamine și minerale care vor hrăni plantele. Lasă apa să se răcească și pune-o apoi la rădăcina plantei. Vei vedea efectele în scurt timp.

Coaja de banană are o mulțime de nutrienți. Încetează să o mai arunci și prepară un îngrășământ natural cu ea. Ca să fie efectul și mai puternic, combină coaja de banană cu alte două substanțe hrănitoare: zaț de cafea și coajă de ouă. Amestecă cam 100 de grame de zaț de cafea cu o coajă de banană și coaja de la două oră, folosind un blender. Pune și puțină apă ca să ai o mixtură omogenă. Acest amestec va aduce plantei o mulțime de beneficii. Își vor reveni chiar și plantele uscate. Zațul de cafea are beneficii precum îmbunătățirea calității solului, a conținutului său organic, ajută la drenaj, sporește capacitatea de reținere a apei și aerisește substratul.

Zahăr. Pentru revigorare, poți să faci un amestec dintr-un litru de apă cu o lingură de zahăr. Udă plantele cu acest mix și veți vedea ce rapid își revin plantele. Zahărul alimentează planta eficient, însă nu abuza de acest truc.

Ce să faci după ce ai cumpărat o plantă nouă
Nu păstra plantele în solul provizoriu în care le-ai cumpărat. Acela este un substrat care nu reține apă. Plus că, de multe ori, trebuie ca planta să fie transplantată într-un ghiveci mai mare. Alege un pământ special pentru plantele de apartament sau un pământ special pentru planta ta nouă.
Nu uda plantele cu apă foarte rece, ci alege apă la temperatura camerei. Folosește trucurile de mai sus pentru a menține plantele sănătoase și asigură-te mereu că este șters praful de pe frunze. Așa le vei permită să absoarbă cât mai bine soarele.

coral