Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde predă de aproape 40 de ani. În conformitate cu ultima declarație de avere a președintelui, Carmen Iohannis câștigă lunar peste 3.400 de lei. Veniturile sale au fost majorate în 2021, după ce a obținut o gradație de merit.

Este demn de menționat că Carmen Iohannis nu a participat nici la greva generală, nici la protestele organizate în Sibiu. Alegând să-și continue cariera în învățământ, chiar și după ce soțul ei a devenit președinte, Carmen Iohannis și-a demonstrat angajamentul față de profesia sa de profesor.

În ultimul an, conform declarației de avere a președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis a obținut venituri de 41.283 de lei, provenite din activitatea sa ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Salariul său lunar este de 3.440 de lei, cu 228 de lei mai mult față de anul anterior. De asemenea, ea obține venituri suplimentare din închirierea unor imobile, fiind înregistrate câștiguri de 3.699 de lei pe lună din chirii, în total 44.389 de lei.

În ceea ce privește conturile lor, cuplul prezidențial are în prezent 200.000 de lei, o sumă mai mare față de anul anterior, când înregistraseră 170.000 de lei.

Salariul președintelui Klaus Iohannis, conform declarației de avere, a fost de 15.162 de lei pe lună. De asemenea, acesta a primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală de la societatea Curtea Veche Publishing.

Este demn de menționat că Carmen Iohannis se numără printre cei 18 profesori de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr care nu au participat la greva generală. Fiecare profesor are dreptul să decidă dacă se alătură sau nu mișcărilor de protest, iar decizia lor este respectată în conformitate cu legea și regulile școlare.