Indragitul artist Mihai Constantinescu este in coma de aproximativ trei luni. Cantaretul care, cu mai multi ani in urma, cucerea topurile cu melodii precum ”Iubiti si cainii vagabonzi”, ”Sus in deal e o casa” sau ”Vitezomanul Gica” se zbate intre viata si moarte, fiind supravegheat medical 24 de ore din 24. Cei care l-au cunoscut, ascultat si apreciat pe Mihai Constantinescu au fost alaturi de el, sufleteste, in fiecare zi. Cea care i-a stat langa patul de spital, in permanenta, a fost sotia sa, Simona Secrier.

In dimineata de 13 mai, anul acesta, Simona Secrier – sotia artistului – l-a gasit pe Mihai Constantinescu prabusit, inconstient, apoi a chemat medicii pentru a-l resuscita. Medicii au confirmat, ulterior, stopul cardio-respirator suferit de artist, inregistrand inca doua asemenea manifestari medicale periculoase. Fiind vorba despre probleme cardiace grave, prognosticul initial nu a fost unul optimist pentru Mihai Constantinescu, tinand cont si de antecedentele medicale ale artistului.

„Este ingrijorator faptul ca a stat in stop cardio-respirator 10 minute, ceea ce duce in mod obisnuit la leziuni ireversibile ale creierului. Aceasta este problema importanta. Daca s-ar fi putut in primele 5-6 minute situatia era mult mai buna deoarece leziunile cerebrale nu erau ireversibile”, a declarat medicul cardiolog Stefan Dragulescu.

Un bilant ingrijorator

Fanii lui Mihai Constantinescu asteapta, in fiecare zi, informatii despre starea sa de sanatate, insa medicii s-au pastrat in expectativa – de-a lungul acestei perioade -, urmarind starea pacientului si tinandu-l sub supraveghere permanenta. Declaratiile catre presa au fost aproape inexistente, personalul medical respectand si dorinta familiei, de altfel.

Mihai Constantinescu nu este bine. Simona Secrier merge in fiecare zi la spital, cel putin de trei ori, fiind alaturi de artist aproape permanent. Nu este un secret pentru nimeni ca o coma prelungita induce transformari dramatice in organismul unui om. Mihai Constantinescu a slabit foarte mult, chiar dramatic, fiind alimentat/hranit exclusiv prin perfuzii. “La un moment dat, medicii au decis sa-i fie administrata si mancare fluida – ceea ce inseamna supe, fructe si carne, toate pasate -, printr-un tub, direct in stomac”, au mai spus sursele noastre.

Mihai Constantinescu nu ar fi reactionat, potrivit surselor citate. Este o informatie dura – din toate punctele de vedere – insa ea trebuie perceputa ca atare. Artistul, oricat ar fi de dureros, nu ar fi inregistrat niciun progres. ”Nu a miscat nici un deget”, au precizat, din pacate, sursele noastre. Cu toate acestea, cei dragi sunt alaturi de cantaret si isi doresc, ca toata lumea, de altfel, sa afle ca Mihai Constantinescu a invins, pana la urma.

”Vreau sa uit ce s-a intamplat atunci”

Simona Secrier nu va uita, probabil, niciodata dimineata in care lui Mihai Constantinescu i s-a facut rau. ”Deodata am simtit ca nu mai respira”, a marturisit ea.

Vreau sa uit ce s-a intamplat atunci (n. red. – in ziua in care a fost internat Mihai Constantinescu). Eram acasa in pat, il tineam de mana. Deodata am simtit ca nu mai respira. S-a simtit foarte bine, a fost foarte vesel, niciun semn ca ceva rau se va intampla. S-a intamplat la cinci dimineata. Eu sunt o fire mai sensibila, ma panichez, am sunat repede la salvare”, a mai spus Simona Secrier pentru Romania TV.

Mihai Constantinescu si Simona Secrier s-au casatorit in secret

Mihai Constantinescu si Simona Secrier formeaza un cuplu de mai bine de doua decenii, insa abia in anul 2017 s-au casatorit, dupa ce au amanat fericitul eveniment de mai multe ori. Ceremonia a avut loc in mare secret si, in cadrul unui interviu, artistul a marturisit ca traieste a doua tinerete la varsta onorabila pe care o are. Sotia sa, fosta componenta a trupei Etno, este cu 24 de ani mai tanara decat el. “Nu a stiut nici vantul, nici pamantul. Am avut cativa invitati. Ne-am simtit foarte bine. Le multumim nasilor ca au fost foarte discreti. Nu imi place sa port verigheta. Nunta nu e facuta nici ieri, nici alaltaieri, dar e facuta”, a declarat Mihai Constantinescu in cadrul unei emisiuni de la Antena Stars.

“Exista viata dupa operatiile pe inima”

In urma cu 11 ani, Mihai Constantinescu a trecut printr-o interventie de inlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. O disfunctie care a aparut in 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cantaret pe masa de operatie, unde a petrecut sase ore.

“Exista viata dupa operatiile pe inima, insa trebuie sa ai curaj si incredere in medicul pe care l-ai pentru aceasta interventie. Am avut sansa sa ajung la conf. dr. Horatiu Moldovan. Am avut o interventie destul de delicata, in sensul ca am fost operat a doua oara, iar operatia aceasta clasica presupune multa atentie si, pentru ca a fost a doua interventie de acest gen, am sangerat mai mult, am revenit in sala de operatie, totul s-a terminat cu bine.

Ma simt minunat si doresc sa le spun tuturor celor care au o temere vizavi de a-si rezolva o problema la nivelul valvelor sau orice alta afectiune pe cord sa mearga cu incredere, pentru ca medicina a evoluat foarte mult si sunt convins ca specialistii nostri sunt de aceeasi valoare cu a celor din strainatate”, a declarat Mihai Constantinescu pentru PRO TV. coral