Dan Petrescu este liber de contract din iarnă, după scurta aventură la Kayserspor. Antrenorul care a câștigat de trei ori campionatul cu CFR Cluj a fost la un pas să antreneze în Italia.

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu după plecarea de la CFR Cluj. Unde trebuia să ajungă antrenorul român

”Bursuscul” nu duce lipsă de oferte. Din luna februarie, de când a plecat de la Kayserspor, după doar opt meciuri la cârma echipei, Dan Petrescu a fost în tratative cu mai multe echipe, însă niciuna dintre oferte nu s-a concretizat. Ultima dintre ele a venit din Rusia. În urmă cu o săptămână, presa din Rusia scria că tehnicianul român este pe lista celor de la FK Rostov, echipă care în sezonul trecut a încheiat campionatul pe locul 9.

Campionatul din Rusia este unul cunoscut pentru Dan Petrescu. În sezonul 2008-2009, antrenorul român a pregătit-o și promovat-o pe Kuban Krasnodar în prima ligă. În următorul sezon, ”Bursucul” a reușit să termine cu Krasnodar pe locul 8, în condițiile în care obiectivul său era evitarea retrogradării.

În Rusia, Petrescu a mai antrenat-o pe Dinamo Moscova, între 2012 și 2014. Echipa s-a clasat pe poziția a 7-a în primul sezon, iar în următorul a terminat pe 4. Ulterior, în 2016, s-a întors la Kuban, însă nu a mai reușit să o mai salveze. Din cauza problemelor financiare, în 2018, Kuban Krasnodar s-a desființat.

Recent, însă, Dan Petrescu a fost la un pas să antreneze în Italia. ”Bursucul” a fost propus de Ioan Becali ca tehnician la Parma, formație recent retrogradată în Serie B. În cele din urmă, italienii l-au ales pe Enzo Maresca.

Eu am propus un antrenor la Parma. Căutau un antrenor care să cunoască fotbalul italian, să știe engleză și italiana și să fie tânăr. L-am propus pe Petrescu. Avea o parte din aceste calități, dar Parma l-a ales pe Enzo Maresca.”, a declarat Ioan Becali la emisiunea „DigiSport Matinal”.

”Viitorul lui Dan Petrescu este la echipa națională”

Impresarul este de părere că Dan Petrescu ar fi cea mai bună soluție pentru banca echipei naționale în viitorul aproapiat, iar odată cu instalarea sa ca selecționer, conflictul mocnit dintre FRF și Generația de Aur s-ar putea stinge.

Petrescu stă atât de bine cu situația financiară, a fost la atâtea cluburi, a ajuns la o vârstă, are maturitate deplină. Eu cred că viitorul lui Dan Petrescu ar fi la echipa națională! E părerea mea.

Ar fi și o pace între Federație și Generația de Aur. Ar fi și o reparație morală și profesională. E părerea mea și nu știu dacă se va întâmpla”, a mai spus Giovanni Becali.

Dan Petrescu a câștigat de patru ori campionatul în Liga 1. De trei ori cu CFR Cluj și o dată cu Unirea Urziceni. coral