Autoritățile au impus noi reguli în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor private care au fost deja programate. Ce se întâmplă cu nunțile programate în 2021 și 2022?

Numărul cazurilor de coronavirus au crescut semnificativ în ultimele zile, astfel autoritățile au stabilit noi reguli pentru desfășurarea evenimentelor private care au fost deja programate în perioada următoare.Ce se va întâmpla cu nunțile și botezurile care au fost deja stabilite?

Situația epidemiologică s-a degradat semnificativ în ultima perioadă, zeci de localități au depășit pragul critic al infectărilor de 6 la mia de locuitori, astfel autoritățile au reintrodus o parte din restricțiile care au fost impuse pe perioada pandemiei de Covid-19.

Evenimentele private au și ele de suferit, mai ales că, în ultimele zile au fost înregistrate 2.500 de cazuri noi de coronavirus, pe teritoriul României.

Potrivit măsurilor stabilite de autorități, organizarea evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese festive etc.,să fie permisă cu participarea a 150 de persoane în spații deschise și cu participarea a 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor este mai mică de 2 la mia de locuitori.

Programul pentru desfășurarea evenimentelor private a rămas același, petrecerile se pot ține în intervalul orar 5:00-02:00.

La stabilirea numărului maxim de persoane care pot lua parte la eveniment, nu sunt incluși copiii cu vârste sub 16 ani.

Pentru ca la eveniment să poată participa un număr de 200 de persoane în spații deschise și 150 în spații închise trebuie ca incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2 la mia de locuitori și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totodată, pentru desfășurarea evenimentelor cu maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, iar incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 sau egală cu 3 la mia de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00, asta dacă și invitații sunt vaccinați împotriva Covid și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

coral