News Flash:

Ce spun cei de la CNCAN despre camionul detectat cu un nivel de radiaţie peste limita admisă

14 Martie 2019
1472 Vizualizari | 0 Comentarii
radiatii

Un camion care transporta deşeuri de la Cluj a fost detectat cu un nivel de radiaţie peste limita admisă la intrarea într-o fabrică de ciment din Bihor.

"În cursul zilei de 12 martie 2019, ora locală 10:32, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al CNCAN a fost notificat conform procedurilor de răspuns la urgenţa nucleară sau radiologică, de către Centrul pentru Accidente Nucleare şi Urgenţe Radiologice (CANUR) cu privire la prezenţa radioactivităţii peste valoarea fondului natural, identificată la trecerea unui camion care transporta deşeuri prin portalul de detectare a radioactivităţii, al SC HOLCIM SA Chistag, judeţul Bihor.

În urma declanşării alarmei portalului, au fost implementate procedurile specifice. Echipa mobilă de răspuns la urgenţă a CNCAN s-a deplasat la locul incidentului, în vederea efectuării măsurătorilor radioactivităţii", arată Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), într-un comunicat de presă remis Mediafax.

În urma măsuratorilor, CNCAN arată că prezenţa radioactivitaţii este peste fondul natural, dar valorile măsurate s-au situat mult sub limitele care ar putea să indice potenţiale efecte asupra sănătăţii lucrătorilor şi populaţiei.

"Precizăm faptul că evenimentul nu a reprezentat un pericol radiologic pentru lucrători şi populaţie", transmite Comisia.

Camionul depistat prin portalul de detectare a radioactivităţii transporta deşeuri din Cluj. Potrivit Gărzii de Mediu, urmează să fie stabilită sursa de la care provin materialele. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cncan camion deseuri radiatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 33 queries | Mysql time :0.056864 (s)