Angela Merkel a luat atitudine după explozia de cazuri de COVID-19 în Germania, avertizând că „situația este amenințătoare”. Totodată, cancelarul german a atras atenția că următoarelel luni vor fi extrem de dure și se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Germania este pe punctul de a pierde controlul asupra luptei cu noul coronavirus. Ea le-a spus colegilor de partid că „situația este amenințătoare și fiecare zi contează”, potrivit The Guardian. Ea a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania – 8.685 în ultimele 24 de ore.

„Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, scrie și cotidianul Bild.

Angela Merkel trage un semnal de alarmă după explozia de cazuri de COVID-19

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de îmbolnăviri.

Bild a relatat că, deşi Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea „lockdown”, ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat „cu metode simple”.

coral