Aflandu-ne in Postul Pastelui, cuvintele Parintelui Arsenie Boca inca raman impregnate in mintile oamenilor, chiar si la 30 de ani de cand Parintele a trecut in nefiinta.

Parintele Ardealului a lasat in urma rugaciuni cu o insemnatate foarte mare, iar credinciosii le rostesc cu sufletul deschis. De asemenea, Parintele Arsenie Boca povestea, inainte de moartea sa, ca in Postul Pastelui, femeile trebuie sa tina cont de anumite reguli.

Prima regula face referire la alaptarea copiilor. Atata timp cat ai un copil, un bebelus, trebuie sa il alaptezi, iar relatiile intime cu partenerul de viata nu trebuie sa mai fie din moment ce ramai gravida sau alaptezi. De asemenea, daca femeile doresc ”copii curati„, atunci trebuie sa aiba relatii intime martea si joia, pentru ca sunt ”zile oprite”.

"Daca nu alaptati copii, veti alapta cancer!" „Nu cresteti caini, cresteti copii. Nu vreti copii? Traiti ca fratii!", zicea Arsenie Boca.

„Mama mea cand a ramas insarcinata cu mine s-a uitat la icoana Maicii Domnului si a pictat-o in inima ei. A pictat-o rugandu-se la Maica Domnului, cum se rugau Sfintii Ioachim si Ana: «Maica Domnului, iti cer un copil, fie parte barbateasca, fie parte femeiasca, care sa iti slujeasca tie, Maicii Domnului si Domnului Iisus Hristos. Nu pentru mine il cer». Dupa ce-am terminat studiile, mama credea ca am sa ma stabilesc ca orice om la casa lui. Cand a aflat ce intentii aveam (sa se calugareasca – n.n), mi-a luat capul in maini, m-a sarutat si m-a binecuvantat zicandu-mi: – O, dragul meu si scumpul meu, de cand ma rog eu pentru asta!", mai spunea el.

”«Daca vreti sa aveti copii curati, sa aveti impreunare cu barbatul numai marti si joi, pentru ca celelalte sunt zile oprite; sa nu fiti bauti. Odata ce ai ramas gravida sa nu mai ai impreunare cu barbatul. Nici cat timp alaptezi»”, continua Parintele.

coral