Psihologul Jacqueline a acceptat sa stea, din nou, de vorba cu cititorii fideli si sa ofere sfaturi in legatura cu cele mai intime probleme, gasind rezolvare pentru fiecare in parte. Subiectul de astazi trebuie tratat, mai mult ca oricand, cu seriozitate, pentru a deveni o lectie de viata si pentru alte persoane.
Draga Jacqueline,

Ma numesc Emanuel, am 26 de ani si locuiesc in Militari. Vreau sa incep prin a-ti marturisi ca am avut o viata amoroasa de tot rahatul. Prima m-a mintit ca e singura (si era casatorita), a doua iubita m-a inselat cu oricine a avut ocazia, iar a treia mi-a furat bani din casa. Ce sa mai, dezastru complet. In urma cu sase luni, insa, am crezut ca mi-am gasit jumatatea.

„Sa vezi cum arata, de fapt, in realitate…”

Am cunoscut-o pe Simona pe Facebook. Nu stiu cum, dar m-am trezit cu o cerere de prietenie de la ea, apoi cu un mesaj si am inceput sa vorbim. Nu am vrut sa ne vedem, chiar am refuzat de fiecare data, pentru ca veneam dupa o despartire dureroasa si nu voiam sa ma mai arunc in nicio relatie. M-am multumit cu una virtuala. I-am trimis o poza cu mine, mi-a trimis si ea o poza cu ea. Asa zicea ca arata. O adevarata bunaciune, mi-am zis!

Dupa sase luni de discutat pe Facebook si la telefon, am decis sa ne intalnim. Si nu oricum, ci la starea civila. Mi-a propus sa ne casatorim la prima vedere, pentru ca si ea venise dupa mai multe relatii esuate si a zis ca vrea ceva… diferit. Intr-un moment de nebunie, am acceptat. Ne-am facut testele si, sambata trecuta, am stabilit sa ne vedem la starea civila pentru a depune actele si pentru a ne casatori.

Surpriza, insa! Poza pe care mi-a trimis-o era falsa, probabil de pe net. Sa vezi cum arata, de fapt, in realitate. Imagineaza-ti o femeie la 120 de kilograme, plina de bube. Am incremenit. Pur si simplu, cand am vazut-o, am fugit. M-a sunat continuu in ultimele zile, dar nu i-am raspuns. Chiar nu stiu ce sa fac. Recunosc, m-am indragostit de ea in urma discutiilor, ne potrivim din toate punctele de vedere. Doar ca m-a mintit si nu cred ca pot trece peste asta. Plus ca este si foarte… grasa! Dar o iubesc. Ce sa fac??
Dragul meu Emanuel,

In primul rand, vreau sa iti spun ca povestea ta este una foarte trista si in acelasi timp socanta. Am auzit multe lucruri la viata mea, dar asta le cam intrece pe toate.

Nici nu stiu de unde sa incep…

Consider ca ai nevoie de ajutor specializat acum, mai mult ca oricand, ca sa poti trece peste suferinta pe care ai acumulat-o de-a lungul timpului. Un sfat pe care eu ti-l dau nu este suficient. Trebuie sa aprofundezi putin aceste esecuri ale tale ca sa descoperi cauzele si apoi sa rezolvi problemele. Cel mai probabil si tu ca persoana mai ai de lucrat la unele aspecte din viata ta, sa gasesti un echilibru ca, mai apoi, sa speri la o relatie si la o familie.

Din ce imi povestesti, ai trecut prin cateva momente grele care, cu siguranta, si-au pus mult mai mult amprenta decat constientizezi tu. Si vreau sa intelegi ca, daca nu reusesti sa iti rezolvi aceste probleme din subconstientul tau, care apar la suprafata fara ca tu sa iti dai seama, nu o sa ai o viata tocmai roz.

O sa compari fiecare femeie din viata ta, fara sa vrei, o sa te gandesti ca si urmatoarea o sa iti provoace suferinta si tot asa… Increderea ta in femei este clar ca nu mai exista.
„Daca esti pe aceeasi lungine de unda cu un om…”

Fiecare om actioneaza in felul sau. Poate ca nu este vina ta ca, la un moment dat, ai fost inselat, cum poate nu este vina ta nici ca ultima femeie din viata ta te-a mintit. Cu siguranta ea a avut niste complexe care nu au lasat-o sa iti spuna adevarul, insa este gresit ca a mers atat de departe. Iar tu, de asemenea, esti vinovat in aceasta situatie pentru ca ai vorbit sase luni cu un om fara sa stii 100% daca este cine pretinde.

Te-ai lasat dus de val si, din impuls, ai zis ca este ceea ce cauti. Si nu inteleg cum ai putut sa faci asta daca nu ai vazut-o niciodata. Cum sa te gandesti ca ai putea sa iti petreci tot restul vietii langa o persoana daca nu ai stat de vorba fata-n fata cu ea nicio secunda?

Poate nu va potriveati din alte puncte de vedere, nu ma refer aici doar la aspectul fizic. Hai sa iti mai spun ceva. Daca esti pe aceeasi lungine de unda cu un om si tu te-ai indragostit de sufletul ei lupta. Ea de kilogramele in plus poate sa scape oricand, dar caracterul unui om, mai ales in ziua de azi, este foarte greu de schimbat.

Gandeste-te bine la lucrurile pe care ti le-am spus si nu mai lua decizii pripite!

Sper ca am reusit sa te ajut. coral