Lumea sportului a fost puternic afectată de pandemie în primăvara acestui an, dar chiar și în acest moment, măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea virusurilor le dă peste cap planurile multor sportivi. Și pentru că fenomenul pariurilor este atât de strâns legat de sport, nu este de mirare că și pariorii au fost afectați de toate aceste schimbări.

Astăzi, suspendarea, reprogramarea sau anularea anumitor evenimente sportive nu mai miră pe nimeni, după ce Campionatul European de Fotbal Euro 2020 a fost amânat pentru anul următor, iar meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa au fost suspendate vreme de 5 luni de zile; astfel de lucruri erau de neconceput, până nu demult.

Cei care obișnuiesc să joace pariuri fotbal online trebuie să știe că nu toți operatorii să ghidează după aceleași reguli în ceea ce privește amânarea sau întreruperea jocurilor, chiar dacă există anumite elemente comune. De aceea, este de datoria pariorului să răsfoiască termenii și condițiile agențiilor de pariuri sportive online la care este înregistrat, pentru a fi în clar cu secțiunile de regulament care fac referirea la suspendarea sau anularea meciurilor.

În general, în ceea ce privește meciurile amânate înainte de începere, operatorii pot păstra pariul pe rol dacă partida este reprogramată să se desfășoare în următoarele 48 de ore de la data stabilită inițial. În astfel de situații, de regulă, reprogramarea trebuie să fie anunțată imediat, altfel, operatorul ar putea decide ca selecția respectivă să fie soluționată din oficiu, iar evenimentul respectiv va primi o cotă de 1.00 pe bilet.

Meciurile de fotbal întrerupte pot fi tratate diferit de către diverși bookmakeri. Anumiți operatori preferă să soluționeze pariurile deja decise și să le suspende pe cele care nu pot fi stabilite, dacă partida nu se va rejuca în următoarele 24-48 de ore.

Există însă partide care se întrerup datorită faptului că una dintre cele două formații a avut 4 jucători eliminați. Aici, de regulă, se practică anularea tuturor pariurilor, însă pot exista excepții în acest sens.

Un alt scenariu este întreruperea partidelor și soluționarea acestora la masa verde. Spre exemplu, se poate constata că una dintre formații a folosit 12 jucători simultan sau că unul dintre fotbaliștii din teren nu au avut drept de joc pentru respectiva partidă, fie pentru că nu erau încă legitimați, fie pentru că erau suspendați pentru acel joc.

De exemplu, un pariu de tipul „Sub 2.5 Goluri” într-un meci întrerupt la scorul de 3-0 va fi soluționat ca pierzător, însă un pariu pe „Ambele marchează” ar urma să fie anulat, chiar dacă partida s-a întrerupt în minutul 88, întrucât, spre deosebire de precedentul, din punct de vedere matematic, pariul nu era deja soluționat.

Pe forum-urile de specialitate s-a discutat și despre anumite abuzuri, în care operatorul ar fi validat pariurile pierzătoare ale unui meci întrerupt și ar fi anulat pariurile câștigătoare ale aceluiași meci, însă astfel de situații se întâmplau acum mai mulți ani, la casele de pariuri stradale. Cel mai probabil, astfel de situații nu se mai pot repeta la operatorii de pariuri online care sunt licențiați la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

În ceea ce privește meciurile de tenis, există două variante destul de răspândite:

  1. Toate pariurile sunt validate ca fiind nule, indiferent de momentul în care se produce abandonul
  2. Dacă abandonul are loc după încheierea primului set, jucătorul care se va califica în runda următoare va fi cotat drept câștigătorul meciului.

Pariurile pe totaluri și pe handicap pot fi soluționate pe același principiu ca la fotbal, adică ținându-se cont de eventualele certitudini matematice, însă unele case de pariuri vor oferi cotă 1.00 pentru toate pariurile plasate, motiv pentru care este recomandat ca pariorul să se informeze asupra acestor aspecte înainte de a începe să parieze la un anumit operator. coral