Sloturile sunt jocurile de noroc preferate ale românilor, după cum dovedește răspândirea lor. Nu există localitate fără o sală de jocuri sau măcar un local care să găzduiască aparate. Însăși denumirea de „păcănele” confirmă, la nivel lingvistic, că acest tip de distracție este foarte popular. De câțiva ani, sloturile electronice au însă un rival serios: versiunea online a acestor jocuri. 

Faptul că se pot juca pe dispozitive portabile, ca tablete sau telefoane mobile, le face irezistibile. Ai nevoie doar de internet, o sumă de bani minimă și un interval de timp liber. Satisfacția pe care o poate oferi acest tip de jocuri este mare, dar este necesar să cunoști anumite lucruri despre ele înainte de a le accesa.

Evoluția sloturilor

Sloturile au apărut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în SUA. Mult timp aparatele erau mecanice și se acționau prin tragerea unei manete. Premiile constau inițial în fructe, țigări sau gumă de mestecat. Sloturile au rămas mult timp mecanice, deși jocurile au evoluat. În anii ‘70 ai secolului trecut au apărut primele aparate electronice, iar în anii ‘90 sloturile online. Astăzi, acestea din urmă sunt cele mai diverse și mai populare. 

Modul de funcționare al sloturilor online

Sloturile de pe internet funcționează pe baza unor programe complexe. Specialiștii în domeniu lucrează permanent la dezvoltarea și îmbunătățirea acestora, pentru a reda cât mai bine mecanica de joc, rundele suplimentare, efectele video și audio. Orice software de sloturi include și un generator aleatoriu de numere. Simbolurile apar pe ecran în funcție de acesta, iar când unele de același tip se aliniază, ești câștigător. Pentru ca jucătorii să aibă garanția că sloturile funcționează corect, evaluatori independenți le analizează constant.

Ce este RTP-ul

RTP-ul este un acronim de la Return to Player. Practic, este un indice care determină procentul de bani jucați care se întoarce la jucători. Cazinoul online trebuie să facă profit pentru a rezista, așa că RTP-ul este întotdeauna mai mic de 100%. Indicele variază în funcție de joc, cel mai mic acceptat fiind de 70%. Cel mai mare RTP este de 99%, dar majoritatea sloturilor au un indice de returnare de 90-95%. 

Este important să știi că acest indice nu exprimă șansele pe care le are fiecare jucător, ci se calculează pe termen lung. De exemplu, un RTP de 95% presupune că 95 din 100 de unități monetare se întorc la jucători, în timp ce 5 rămân la casino. Astfel, unii jucători câștigă, iar alții pierd. 

Tipuri de sloturi

Din punct de vedere al tematicii, sloturile online se încadrează în următoarele categorii:

Cu fructe, legume sau obiecte;

Istorice sau de aventură;

Inspirate din filme;

Fantastice;

Cu animale. 

Un alt aspect important care diferențiază sloturile este mecanica jocului. Astfel, poți juca sloturi:

Clasice. Sunt simple, cu maximum 3 roți, și au simboluri ca fructe ori pietre prețioase.

Video. Se axează pe componenta audio-vizuală. Au sunete și animații complexe, corespunzătoare diverselor runde.

Progresive. Câștigul la aceste sloturi crește treptat și nu este limitat decât de noroc. Obții jackpoturi ca rezultat al unei serii de câștiguri, recompense la o rundă suplimentară sau la un joc aleatoriu.  

Sloturile online necesită responsabilitate

Faptul că sloturile online sunt distractive este un lucru bun, dar poate fi și un dezavantaj, dacă nu ai control. Este ușor să pierzi noțiunea timpului sau să cheltuiești prea mult când joci, de aceea trebuie să păstrezi o atitudine responsabilă. Limitează timpul și bugetul alocat sloturilor, ca să nu ai probleme profesionale sau personale.

Dacă vrei să joci păcănele online, ai multe jocuri la dispoziție. Ține cont de informațiile de mai sus pentru a te bucura din plin de acestea.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/slot-bingo-words-graphic-concept_17097984.htm?query=onlinegambling coral