News Flash:

Ce trucuri folosesc parintii clujeni ca sa-si inscrie copiii in scoli din centru

25 Februarie 2014
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de parinti s-au prezentat astazi la unitatile de invatamant din centrul Clujului pentru a-si inscrie copiii in clasa pregatitoare, desi au vreme pana in 14 martie. ”Nu conteaza ordinea in care se depun dosarele, respectam un criteriu clar de selectie”, sustin insa reprezentantii institutiilor de invatamant.

Printre criteriile clare se numara si arondarea la unitatea de invatamant. In marea lor majoritate, parintii sunt convinsi ca unitatile de invatamant din centru sunt cele mai bune si sunt dispusi sa faca tot ce se poate pentru a-si inscrie copiii la aceste scoli. Astfel, multi parinti clujeni obtin  flotant pe o alta strada decat cea pe care locuiesc, respectiv pe una arondata scolii unde vor sa isi inscrie copiii.

Citeste si: Toti profesorii din Romania ar putea avea lefuri similare

La Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” din centrul Clujului a fost agitatie mare in aceasta dimineata. Zeci de parinti s-au grabit sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare.

Unii dintre ei ajung sa recurga pana si la trucuri pentru a-si inscrie copiii la o scoala din centrul Clujului: si-au facut flotant pe alta strada, mai apropiata de unitatea de invatamant. Si nu sunt putini.

“Cred ca anul trecut vreo 70% aveau viza de flotant. S-au mutat in centru, in acte, pe strazile arondate liceului. In fiecare an am avut solicitari care au depasit numarul de clase, numarul de locuri care noi ne-am propus sa le facem. Ni s-au suplimentat de fiecare data locurile”, a declarat Marinela Zamfir, directorul Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu”.

Citeste si: La Cluj, elevii joaca fotbal cu laptele si cornul

Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun, insa, ca pentru copiii mici important este invatatorul.

„Cel mai important lucru la clasele primare este invatatorul, iar noi avem invatatori de foarte buna calitate si la scolile din cartiere unde conditiile sunt mai bune deseori decat la cele din centru. Spatiile sunt mai aerisite, curtile sunt mai bine amenajate”, spune Valentin Cibus, inspector scolar general Cluj.

La nivelul judetului Cluj sunt 5.300 de locuri in clasele pregatitoare, cu 100 mai mult decat anul trecut. Prima perioada de inscriere se va incheia in data de 14 martie.

sursa:citynews.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

invatamant flotant marinela zamfir inspectoratului scolar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051348 (s)