News Flash:

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului TIFF s-a deschis cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice "La Belle Époque"

1 August 2020
861 Vizualizari | 0 Comentarii
Gala de deschidere TIFF 2020 Foto Nicu Cherciu

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului s-a deschis cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Époque / Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos). Evenimentul s-a desfășurat în condiții de siguranță sporită, toți cei prezenți fiind încurajați să respecte cu strictețe regulamentul de participare.

 

Proiecția de Gală din Piața Unirii s-a deschis cu un moment muzica inedit: Sync the Classics – un nou concept al compozitorului și producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

 

,,Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care își reia, practic, drumul. După noi vor urma festivalurile din Sarajevo, Veneția și altele. Interesul e mare în a vedea cum se întâmplă un astfel de festival în timpuri complicate. Este important că suntem aici chiar și în număr mai mic decât în alți ani. Va fi un festival light, cu multe nopți nedormite, cu proiecții în aer liber, cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi.


Pariul în acest an este să regăsim sentimentul unei vieți normale, un sentiment bun că TIFF-ul se apropie de ce a fost timp de 18 ani. Recomand în acest an punctul de atracție al festivalului, mai exact retrospectiva Federico Fellini, o ocazie să vedem filmele marelui cineast în versiuni restaurate. De asemenea, recomand un alt film pe care îl am aproape de suflet, Thalasso, cu Michel Houellebecq și Gérard Depardieu. Programul este consistent atât în timpul zilei, cât și seara. Începând de sâmbătă vom demara și dialogurile cu invitații festivalului, în primele două zile cu Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, respectiv cu sportivul Horia Tecău.'', a declarat Tudor Giurgiu, președintele festivalului, în deschiderea serii de Gală.

 

,,De la bun început TIFF-ul a fost un pariu riscant. Puțini au fost cei care au crezut în el, mulți au fost cei care au zis că vom eșua. Totuși am reușit, chiar de la prima ediție din 2002. Cinema-ul însuși a fost și rămâne un pariu riscant și periodic lumea îi cântă prohodul. Cu toate acestea a devenit arta cea mai populară. Într-o lume obsedată de siguranță, cinema-ul continuă să îndrăznească și multe filme de la TIFF din acest an îndrăznesc.”, a subliniat directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, în discursul său de la Gală.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Proiec_ia_din_deschidere_la_USAMV_Foto_Marius_Mari_.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 22 queries | Mysql time :0.052312 (s)