News Flash:

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a avut 27.000 de spectatori

18 Septembrie 2019
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
70590080 2427741604006107 6767594347857707008 o

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a reunit la finalul săptămânii trecute un total de nu mai puțin de 27.000 de spectatori în cele trei locații ale evenimentului: Piața Unirii, Piața Muzeului și curtea Castelului Bánffy din Bonțida.

Personaje fantastice au pus stăpânire timp de trei zile pe străzile din centrul Clujului și curtea castelului din Bonțida. Copii, părinți, turiști și trecători și-au făcut mii de fotografii cu dragonul violet, cu Puck, țestoasa uriașă sau statuile din materiale reciclabile din Piața Unirii, s-au bucurat de momente interactive cu artiștii și au urmărit cu sufletul la gură acrobațiile pe bicicletă ale italienilor de la Duo Kaos.

Cele două piețe au devenit neîncăpătoare în timpul spectacolelor de pe cele patru scene din Cluj-Napoca și s-au transformat în decoruri de basm în timpul spectacolului cu foc al Companiei de Teatru de Animație și Evenimente „Mag” din București și al show-ului fantastic al Companiei Close-Act din Olanda. Cele două locații au fost conectate prin spectacole itinerante precum „Plimbărețul Errabundo Pelele (susținut de Compania Titeres Eranntes din Spania) sau „Circul pe roți” (al artiștilor de la Mikropódium din Ungaria).

Au fost prezentate spectacole de teatru, stand-up comedy, show-uri de foc, concerte, acrobații, baloane și magie. Copiii și adulți s-au bucurat până seara târziu de ateliere de confecționat măști, semne de carte, origami, cărți zburătoare, olărit, păpușărie la paravan, de nutriție sănătoasă, face painting sau jonglerie.

Consiliul Județean a fost prezent în acest an și cu un stand al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, care a oferit informații despre cele mai importante obiective și zone turistice, precum și valorile acestui județ celor aproximativ 400 de persoane interesate.

O noutate în acest an a fost vernisarea în locații a unor expoziții de artă. În Piața Unirii a fost Florin Marc, creatorul țestoasei uriașe și a celebrului dragon, în Piața Muzeului Oana Pop a expus fotografii într-un dialog cu Lavinia Anca Pop creatoarea păpușilor enigmatice plasate minunat în ferestrele din piață, totul sub privirile iscoditoare ale ochilor supradimensionați creați de artista Elena Ilaș. Măștile artistei Kallo Angela, expuse la Castelului Bánffy de la Bonțida sunt fotomontaje realizate din imagini documentare ale castelului surprinse în ultimii 25 de ani.

Zeci de copii s-au bucurat de premiile celor două tombole organizate în cadrul festivalului. Un moment deosebit, plin de emoție, o adevărată lecție de solidaritate oferită de copii a avut loc în timpul extragerilor câștigătorilor de la Bonțida, constând în cinci calculatoare. Unul dintre micii câștigători a renunțat la premiul câștigat, motivând că și fratele său a câștigat unul, iar un altul a făcut același gest pentru că avea deja acasă un calculator. Pentru ambele calculatoare s-au mai extras alte bilete din urnă. La tombola din Piața Unirii au fost oferite premii cum ar fi ghizdane, un sejur pe litoralul bulgăresc sau o călătorie Cluj-Istanbul, ambele pentru întreaga familie.

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a avut loc între 13 și 15 septembrie 2019. Au participat artiști din Italia, Olanda, Spania, Ungaria, Turcia, Rusia, Republica Moldova, Marea Britanie și România.

Proiectul a fost realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” și Asociaţia Esua, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Ambasadei Olandei și Lions Club.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

70235544_2427741654006102_1836018860281561088_o
festival strada wonderpuck piata unirii piata muzeului copii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 33 queries | Mysql time :0.082923 (s)