News Flash:

Cea mai importanta investitie din Cluj e blocata

6 Februarie 2013
1474 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9198 RON (0.0000)
USD: 4.1348 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Desi a inceput ambitios, cu o finantare de peste 255.000.000 de lei (57 de milioane de euro), proiectul Sistemului Integrat pentru Managementul Deseurilor s-a poticnit de-a binelea.

14 contracte urmau sa fie atribuite in cadrul proiectului pentru Managementul Integrat al Deseurilor, cu valori ce variaza intre 1,6 milioane de lei si 130 de milioane de lei, in functie de serviciile solicitate. Pentru contractele de lucrari (privind constructia centrului de depozitare, executia statiilor de transfer sau inchiderea rampelor neconforme), sumele alocate sunt semnificativ mai mari fata de cele prevazute in contractele pentru funizarea unor echipamente sau in cele de consultanta. Finantarea nerambursabila acordata prin POS Mediu pentru acest proiect se ridica la peste 190 de milioane de lei. Numai ca desi finantarea a existat inca de la demararea proiectului, procedura de implementare s-a blocat in cele mai importante puncte.

Depozitarea deseurilor intr-un centru ecologic care sa deserveasca intreg judetul Cluj, colectarea selectiva si transportul unitar, sunt principalele obiective prevazute in proiectul „Sistem de Management Integrat al Deseurilor" pe care administratia judeteana avea sarcina de-al fi implemntat si finalizat deja.

Investitia generoasa, evaluata la un total de 255.354.025 de lei, a debutat acum mai bine de doi ani, insa, din pacate la acest moment, cele mai importante contracte sunt blocate. Reprezentantii Consiliului Judetean promit ca fac tot ceea ce este posibil pentru a reporni lucrarile la centrul de depozitare - cel mai important obiectiv din cadrul acestui proiect, angajat la pretul de peste 107 de milioane de lei - insa decomadata se mai poarta negocieri. „Asa cum se stie, societatea Confort, care era liderul consortiului care a castigat acest contract, a intrat in procedura de insolventa. Chiar astazi (ieri - n.red), am avut o serie de negocieri si in principiu am convenit cu partenerii din consortiu, firma Atzwanger SPA, sa duca mai departe lucrarea. Mai este nevoie sa ajungem la o intelegere cu privire la termenul de finalizare a lucrarilor", a explicat seful Directiei de Dezvoltare si Investitii din cadrul Consiliului Judetean, Mariana Ratiu. In mod normal, lucrarile la centrul de depozitare urmau sa se finalizeze in aceasta vara, insa cel mai probabil, termenul va fi prelungit cu minim 9 luni. Mai grav este ca firma Confort a mai castigat un contract important din acest proiect, cel privind constructia rampelor de transfer din Mihai Viteazu, Dej si Gherla (contract adjudecat la suma de 14,4 miloioane de lei). „La licitatia pentru acest contract, firma Confort a partcipat pe cont propriu, asa incat, din pacate, nu putem merge mai departe cu lucrarile. Asteptam sa vedem la ce concluzie ajunge banca impreuna cu lichidatorul in privinta acestui contract. Daca denunta contractul, atunci noi putem face o reevaluare a lucrarilor care au ramas de executat, pentru ca ulterior sa putem organiza o noua licitatie si sa angajam un nou constructor. Va mai dura ceva timp, dar nu avem alta solutie, din pacate", a spus Mariana Ratiu.

Un alt contract important care a fost intors din drum (evaluat la aproape 20 de milioane de lei), este cel privind inchiderea si ecologizarea a cinci depozite de deseuri urbane, neconforme, din Dej, Gherla, Huedin, Turda si Campia Turzii. „Din pacate, va trebui sa reluam licitatia, pentru ca proiectantul angajat de Minister (consortiul Kocks - Enviroplan - EPEM - Romair), a comis niste erori in listele de cantitati. Dupa ce va fi reglata situatia, vom putea relua procedura de licitatie. Nu cred ca va dura mai mult de zece zile", a apreciat Ratiu. In acesta licitatie ar fi trebuit introdusa, in mod normal, si groapa de la Pata Rat, insa, pentru ca acolo s-au depasit cu mult cantitatile de deseuri prevazute in proiectul initial, se impune ca lucrarea sa fie tratata separat. Ratiu a explicat ca problemele sunt cu atat mai grave cu cat operatorii de salubritate continua sa depoziteze gunoiul in afara limitei gropii de la Pata Rat. "O situatie va fi trimisa si la Primarie, in sensul acesta. Pentru toate cantitatile de deseuri care depasesc aria gropii de la Pata Rat, obligatia de ecologizare va reveni fie in sarcina municipiului fie in sarcina operatorului de salubritate", a explicat directorul de investitii al Consiliului Judetean. Chiar daca bate pasul pe loc, proiectul "Sistem de Management Integrat al Deseurilor", mai are destule contracte de scos la bataie, pe langa cele de servicii, care au fost deja atribuite.

Situatia contractelor din proiectul de gestionare a deseurilor:


1. Asistenta Tehnica pentru sprijin managerial in implementarea proiectului "SMID din Judetul Cluj (1.335.449 lei) - contract atribuit
2. Asistenta tehnica pentru supervizarea contractelor de lucrari aferente "SMID din Judetul Cluj (2.822.550 lei) - contract atribuit
3. Servicii de publicitate si campanie de informare si constientizare (697.773 lei) - contract atribuit
4. Auditul proiectului (80.000 lei) - contract atribuit
5. Asistenta tehnica din partea proiectantului (403.680) - contract atribuit
6. Verificarea proiectului - (42.000 lei) - contract atribuit
7. Echipamente pentru colectarea deseurilor (14.752.514 lei) - urmeaza sa fie atribuit
- achizitionarea a 7.820 bucati recipienti de colectare a deseurilor cu capacitatea de 1.100 l;
- achizitionarea 21.000 bucati unitati de compostare individuala;
- achizitionarea a 46 bucati containere metalice cu capacitatea de 15 mc.
8. Echipamente pentru colectarea deseurilor( 4.272.259 lei) - urmeaza sa fie atribuit
- achizitionarea a 7.820 bucati recipienti de colectare a deseurilor cu capacitatea de 1.100 l;
- achizitionarea 21.000 bucati unitati de compostare individuala;
- achizitionarea a 46 bucati containere metalice cu capacitatea de 15 mc.
9. Constructia CMID - depozit, statia de sortare, statia de tratare mecano-biologica (107.536.011 lei) - atribuit dar incert
10. Constructia drumului de acces la CMID (2.729.946 lei) - urmeaza sa fie atribuit
11. Constructia drumurilor de acces la statiile de transfer (1.963.885 lei) - urmeaza sa fie atribuit
12. Inchiderea si ecologizarea a 5 depozite de deseuri urbane neconforme din judetul Cluj respectiv Dej, Gherla, Huedin, Turda, Campia Turzii"
(20.898.273 lei), urmeaza sa fie atribuit)
13. Inchiderea si ecologizarea depozitului de deseuri urbane neconform Pata Rat din judetul Cluj (30.515.220 lei ) urmeaza sa fie atribuit
14. Construire 3 statii de transfer (14.436.478 lei) - atribuit dar incert, cel mai probabil va mai fi licitat o data.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

contracte depozitare finantarea centru ecologic spa mariana ratiu epem
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033872 (s)