News Flash:

Cea mai scumpă casă din Cluj, vandută în 2019 cu o sumă INCREDIBILĂ, se află în cartierul Zorilor

8 Septembrie 2020
1683 Vizualizari | 0 Comentarii
Cluj Napoca

A fost lansată cea de a șaptea ediție a „Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca” – un proiect unic în România care oferă o oglindă fidelă a realității tranzacțiilor pe una dintre cele mai dinamice piețe imobiliare din țară.

Ediția a 7-a a Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare, realizat de către compania Veridio, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca este bazată pe informațiile colectate de Primărie din contractele imobiliare de vânzare-cumpărare în anul 2019.

„Pe măsură ce numărul edițiilor crește, Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca devine un instrument din ce în ce mai relevant pentru piața de real-estate, devenind în mod cert un proiect de referință pentru România. Transparența, comunicarea și punerea la dispoziția cetățenilor a datelor analizate sunt elemente care fac ca Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare să fie un instrument extrem de util pentru clujeni și pentru cei care aleg orașul nostru ca destinație a investițiilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Știați că...

- Strada Al. Vaida Voevod este strada cu cele mai valoroase tranzacții(~45 mil. EUR), iar strada Soporului a înregistrat cele mai numeroase tranzacții (550 tranzacții).

- Cartierul cu cele mai puține tranzacții este cartierul Făget iar cel cu cele mai puțin valoroase tranzacții este cartierul Plopilor.

- Cele mai multe tranzacții (967) s-au înregistrat în luna septembrie, iar cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-a înregistrat în luna octombrie, aprox. 78,8 mil. EUR.

- Cel mai frecvent au fost tranzacționate parcele de teren cu suprafețe mai mari de 1.000 mp.

- Cel mai des au fost tranzacționate apartamente cu suprafețe utile cuprinse între 35 și 55 mp.

- Cea mai scumpă casă tranzacționată este localizată în Zorilor, în zona străzii Eugen Ionesco, tranzacția fiind încheiată la 1,15 mil. EUR.

- Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Sopor la 1 mil. EUR.

- Mănăștur a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții (997 tranzacții), iar Centru este zona cu cele mai valoroase tranzacții (~88,3 mil. EUR).

- Cea mai valoroasă tranzacție a fost realizată de către o persoană juridică și include o clădire de tip comercial în valoare de peste 12,5 mil. EUR amplasată în zona străzii Al. Vaida Voevod.

- Achizițiile persoanelor juridice reprezintă 21,8% din valoarea tranzacțiilor.

- Top 10 cele mai valoroase tranzacții PJ însumează peste 28% din cele aprox. 148,1 mil. EUR tranzacționate de PJ în 2019.

- Aproximativ 70% din volumul tranzacțiilor realizate au avut un cumpărător local (jud. Cluj).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tranzactii imobiliare ghid cartiere strazi preturi casa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 33 queries | Mysql time :0.066244 (s)