Pestele marinat sau
marinata de peste, asa cum o numesc
pescarii dobrogeni, este un
preparat sanatos, foarte hranitor, pe care il poti servi in orice moment al zilei. Se prepara rapid si o poti pastra mai mult timp daca o conservi bine.
Timp de preparare 30 min
Ingrediente
6 pesti medii
300 ml apa
120 ml otet
60 ml ulei
sare
piper boabe
1 ceapa mare
2 foi de dafin
Mod de preparare Curata bine pestii, apoi taie-i fileuri micute. Pune la fiert intr-o cratita mai mare ceapa taiata
julien, apa, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, o lingura cu varf de sare si lasa-le pe foc aproximativ 6 minute.
Dupa ce se raceste compozitia, toarn-o peste peste si amesteca bine. Pune marinata in borcane vidate sau intr-un recipient care se inchide ermetic si lasa-o la
macerat aproximativ sase zile. Acesta este si secretul: timpul de conservare. Pescarii recomanda o saptamana, si nu mai putin.
Marinata de peste cu otet se serveste rece, ca
aperitiv.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)