Acesta ajuta la detoxifierea ficatului, regleaza tensiunea arteriala si nu numai. Afla care sunt beneficiile acestui ceai si cum se numeste.

Ceaiul de lamaie contine Vitamina C, care intareste sistemul imunitar, mai ales daca este consumata zilnic. Acesta, fiind un medicament natural antiseptic, trateaza, de asemenea, problemele legate de piele. Este bun pentru acnee si eczeme. Ceaiul de lamaie este una dintre bauturile care ajuta la detoxifierea organismului, prin eliminarea toxinelor. Aceste toxine predispun la numeroase afectiuni si infectii. Iata ce alte beneficii are ceaiului de lamaie.

Imbunatateste sanatatea inimii

Ceaiul de lamaie ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Acesta contine flavonoide ce ajuta la reducerea inflamatiei si previn formarea cheagurilor de sange la nivelul arterelor. Prin urmare, acest ceai lupta cu succes impotriva bolilor de inima.

ADVERTISING

Are proprietati antiseptice

Lamaia in sine este un antiseptic natural. Ceaiul de lamaie are proprietati antibacteriene si antivirale, iar consumul regulat ajuta la lupta impotriva infectiilor si a altor boli.

Ajuta sistemul digestiv

Ceaiul de lamaie imbunatateste digestia datorita efectului calmant, prin eliminarea toxinelor si a produsilor de excretie. Mai mult, acesta ajuta corpul sa absoarba mai multe substante benefice. Acidul citric continut ajuta la mentinerea digestiei si la distrugerea pietrelor la rinichi.

Adjuvant in edeme

Edemele (acumularea de lichide in tesuturi) pot avea mai multe cauze, precum bolile de inima, de rinichi sau interventiile chirurgicale. Acestea pot cauza durere si disconfort. Ceaiul de lamaie ajuta la ameliorarea edemelor si elimina efectele negative ale anesteziei.

Pune la fiert 300 ml de apă. Până fierbe apa, taie jumătate de lămâie și stoarce-o. Adaugă zeama obținută în apă, așteaptă până fierbe, apoi acoperă ibricul și lasă-l deoparte 5-10 minute. Dacă vrei, îndulcește ceaiul cu o linguriță de miere.

Amelioreaza simptomele gripei si racelii

Acest ceai este de mare ajutor in ameliorarea simptomelor gripei si racelii. Este recomandat sa adaugati putin ghimbir in ceai si sa consumati acest amestec de 3-4 ori pe zi.

Pe langa aceste beneficii, in acest caz, ceaiul de lamaie intareste sistemul imunitar pe timp de iarna. Lichidul ajuta la subtierea mucusului excesiv si la eliminarea mai rapida a acestuia.

Imbunatateste aspectul pielii

Se stie deja ca vitamina C este benefica pentru piele. Lamaile au proprietati astringente si pot reduce acneea si alte probleme ale pielii. Deci, consumul de ceai de lamaie poate combate mai multe afectiuni ale pielii.

Poate ajuta la prevenirea cancerului

Ceaiul de lamaie este bogat in antioxidanti. Acest lucru se datoreaza prezentei polifenolilor din ceai si a vitaminei C continuta de lamaie.

Antioxidantii previn degradarea celulelor. Proprietatile anticancerigene ale ceaiului de lamaie se fac remarcate in cancerul de piele, bucal, de plamani, de san, stomac si de colon.

Ceai de lamaie cu miere.

INGREDIENTE

1 lamaie

miere de albine

1l apa

Se curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.

Alt mod de preparare

Pune la fiert 300 ml de apă. Până fierbe apa, taie jumătate de lămâie și stoarce-o. Adaugă zeama obținută în apă, așteaptă până fierbe, apoi acoperă ibricul și lasă-l deoparte 5-10 minute. Dacă vrei, îndulcește ceaiul cu o linguriță de miere, scrie planetapamant.com. coral